Δ. Ζακύνθου: Σύσκεψη Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμό

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο, παρουσία των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να συζητηθεί ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμό. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός για την θερινή περίοδο 2013.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα φαινόμενα των πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν στοχευμένες, οργανωμένες και είχαν ως αποτέλεσμα τα φαινόμενα των πυρκαγιών να αντιμετωπίζονται γρήγορα χωρίς να δημιουργήσουν εκτεταμένες ζημιές σε δασικές ή αγροτικές εκτάσεις.

Σε ότι αφορά τα ακαθάριστα και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, κατά γενική ομολογία, στον περιορισμό των φαινομένων συνετέλεσε η έγγραφη ενημέρωση των ιδιοκτητών, ότι είχαν υποχρέωση να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους. Όπου δεν ανταποκρίθηκαν, ο δήμος προχώρησε με δικά του μηχανήματα στον καθαρισμό των εκτάσεων.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Τ.Ο. συζήτησαν για την αναγκαιότητα ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού και οργάνωσης των ενεργειών από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από  σεισμό. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ήδη τον συντάσσει.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παρευρισκομένων, με παρουσίαση του Προγράμματος του «Εργαστηρίου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων» που διοργάνωσε η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας-Ιονίου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Στο συγκεκριμένο Εργαστήρι Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο δήμων, τον δήμο Ζακύνθου είχαν εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου Νίκος Ακτύπης και η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Χάιδω Χριστοδούλου.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκληθεί το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας για το θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού για σεισμό, σε τρεις μήνες περίπου, για παρακολούθηση του θέματος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!