Δ. Ζακύνθου: Σύσκεψη για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ

Ευρεία συσκεψη για να εξεταστεί η πορεία των έργων και να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις για την προώθηση και υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί ή είναι προς ένταξη και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα έλαβε χωρα στο δημαρχείο Ζακυνθου.

Η σύσκεψη πραγματοποιηθηκε παρουσία του δημάρχου Ζακύνθου κ. Στέλιου Μποζίκη, του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου, του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής κ. Πέτρου Οικονόμου, του προέδρου της ΔΕΥΑΖ κ. Παναγιώτη Αβράμη, του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου κ. Ανδρέα Ξένου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Αρμένη, των Ειδικών Συμβούλων κ.κ. Διονύση Μήλεση και Μαρίνου Κούτση και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τέσσερα αναπτυξιακά συνέδρια, ένα σε κάθε νησί του Ιονίου, για να ιεραρχηθούν οι ανάγκες υλοποίησης συγκεκριμένων έργων ανά περιοχή, πριν την έναρξη της επόμενης προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτά τα συνέδρια θα έχουν οι στόχοι που θα τεθούν από τον Α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν:

1) το Θέατρο της Ζακύνθου και η ολοκλήρωση των μελετών για τα συμπληρωματικά έργα, καθώς και η επίσπευση των προμηθειών για τον υλικο-τεχνικό εξοπλισμό του,

2) η ηλεκτρονική πύλη τουριστικής προβολής,

3) η προμήθεια του εξοπλισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων (μονάδα διαλογής και δεματοποιητής),

4) η επίσπευση των διαδικασιών για την ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων, ώστε να προχωρήσει η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί από το ΙΓΜΕ, αποφασίστηκε, την Παρασκευή, να παραστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και να ζητήσει να ληφθεί άμεσα απόφαση για την δημοπράτηση των έξι πρώτων γεωτρήσεων.

Τέλος, τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν την Διαχειριστική Αρχή σχετικά με την πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από Jessica, δηλαδή το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, την αξιοποίηση της πλαζ του ΕΟΤ κ.ά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση