Δ. Ζακύνθου: Προσωρινή λύση για τα σκουπίδια μέχρι τη λειτουργία του ΧΥΤΥ

Για το μεταβατικό στάδιο από τη στιγμή που θα διακοπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου και μέχρι να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ στο Λίβα – Βραχιώνα, προετοιμάζεται ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) του δήμου Ζακύνθου, με τη λειτουργία μονάδας δεματοποίησης απορριμμάτων πλησίον του Κέντρου Ανακύκλωσης, λίγο έξω από την πόλη.

Πρόκειται για προσωρινή λύση αφού επείγει το κλείσιμο του υπεκορεσμένου ΧΥΤΑ στο Σκοπό, που λειτουργεί εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί με κατάθεση προσφυγής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Τα προβλήματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις στο Σκοπό, ο σχεδιασμός για τη μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και η λύση που θα βρεθεί για να αντιμετωπιστεί η ενδιάμεση κατάσταση από τον παλιό ΧΥΤΑ στο νέο ΧΥΤΥ, απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Ανδρέας Ξένος και ο υπεύθυνος των τεχνικών έργων του φορέα Θ. Κάρδαρης, ενώ το υπουργείο εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ανδρέα Ξένο, στη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκε το υπουργείο για τα μέχρι τώρα δεδομένα, και από τους εκπροσώπους της Ζακύνθου έγινε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα θέματα που χειρίζεται ο φορέας.

Ειδικά για τη μονάδα δεματοποίησης, που είχε αποφασιστεί από το Μάρτιο του 2012 αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει, ο κ. Ξένος σχολίασε πως σημαντικές καθυστερήσεις προκλήθηκαν μέχρι η έκταση απέναντι από το Κέντρο Ανακύκλωσης να περάσει στην αρμοδιότητα του φορέα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΥΤΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ, ΧΥΤΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!