Δ. Ζακύνθου: Αποφάσεις για οικονομικά, κοινωνικά από το δ.σ. - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Δ. Ζακύνθου: Αποφάσεις για οικονομικά, κοινωνικά από το δ.σ.

Είκοσι αποφάσεις σχετικά με οικονομικά, κοινωνικά κα θέματα έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το δ.σ. Ζακύνθου. Αναλυτικά:

Θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης

1ο Το σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΖ Α.Ε. και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Λογοθέτη αντικατέστησε ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης, ενώ αναπληρωματικό μέλος παρέμεινε ο Τιμόθεος Ζώντος.

2ο Το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη προσωπικού για τους Παιδικούς Σταθμούς του νησιού, ώστε άμεσα να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, πρόκειται να προκηρυχθούν έξι θέσεις ειδικοτήτων ΠΕ Νηπιαγωγών, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων και ΥΕ Καθαρίστριας που θα συνάψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Κοινή θέση που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πως οι παιδικοί σταθμοί είναι ανάγκη να στελεχωθούν από μόνιμο προσωπικό.

3ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την διάθεση καυσίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο.

4ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν είτε για προσωπικούς λόγους είτε για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας με περισσότερα προσόντα. Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο κοινωνιολόγος Στέλιος Πέττας, εργαζόμενος του Δήμου Ζακύνθου.

5ο Το σώμα ομόφωνα ενέκρινε το ψήφισμα που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και αφορούσε την έκφραση συμπαράστασης στους 21 αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως υπερασπιστικό στοιχείο ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1ο Το σώμα επικύρωσε κατά πλειοψηφία τα πρακτικά της 18ης, 19ης και 20ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του 2012.

2ο Το σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΦΟΔΣΑ για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο Δήμαρχος κατά την εισήγησή του επεσήμανε πως ένας από τους βασικότερους στόχους που έχει τεθεί από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής είναι η ομαλή λειτουργία του φορέα. Όπως τόνισε, καταβάλλεται μέγιστη προσπάθεια για να διατηρείται το νησί καθαρό, οι εργαζόμενοι πληρωμένοι και ο Δήμος να παραμένει ανοιχτός εξυπηρετώντας τον πολίτη.

3ο Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την αμοιβή δικηγόρου για την άσκηση προσφυγής στο ΣτΕ, προκειμένου ο Δήμος Ζακύνθου να διεκδικήσει τη δημοτική περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ (χερσαία ζώνη λιμανιού, μαρίνα). Στόχος είναι η διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας που εν συνεχεία θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία της νέας γέφυρας του Αγ. Χαραλάμπη και δημοτικού παρκινγκ. Η αμοιβή του δικηγόρου ορίστηκε στα 1.000 ευρώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και 8.000 ευρώ επιπλέον, αν η υπόθεση κερδηθεί.

4ο Το σώμα ενέκρινε τη συγκρότηση επιτροπών σύμφωνα με το Π.Δ. 270/81. Συγκεκριμένα, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων ή μίσθωσης ακινήτων του Δήμου, την επιτροπή εκτίμησης ακινήτων, την επιτροπή για τα κινητά πράγματα των Δήμων και Κοινοτήτων και την επιτροπή για την εκτίμηση του κινητού εξοπλισμού με δημοπρασία.

5ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα τα μέλη για τη συγκρότηση της επιτροπής για τις φορολογικές διαφορές με συμβιβασμό.

6ο Ομόφωνα  εγκρίθηκε η εκλογή των Δ. Κομιώτη και Α. Αντίοχου ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σε περίπτωση λειτουργίας της ως πειθαρχικού οργάνου.

7ο Ομόφωνα εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Κ. Αμπελοκήπων στο 1ο τμήμα, με στόχο τον πιο ενεργό ρόλο της ΔΕΥΑΖ στην επιτροπή παρακολούθησης ως προς την υλοποίηση της σύμβασης.

8ο Ομόφωνα εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού από το Νταμάρι Τσίπου της Δ.Κ. Λιθακιάς έως την κεντρική δεξαμενή του Δήμου Ζακυνθίων στην Μπόχαλη, με στόχο τον πιο ενεργό ρόλο της ΔΕΥΑΖ στην επιτροπή παρακολούθησης ως προς την υλοποίηση της σύμβασης.

9ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου πόλης «ΝΤΟΥΡΕΪΚΑ» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση του Κόμβου Καμάρας – Αγ. Λαζάρου. Μετά από αυτήν την απόφαση, πλέον η Περιφερειακή Ενότητα και οι Τεχνικές της Υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα να ολοκληρώσουν την μελέτη για τη βελτίωση του κόμβου.

10ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ζακύνθου.

11ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση βιβλίου με τίτλο «Το Αγγλικό Νεκροταφείο Ζακύνθου σε δύο γλώσσες με στόχο την καταγραφή της ιστορίας και συνάμα την χρήση του ως πηγή έρευνας των γενεαλογικών δέντρων.

12ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 443/2012 που αφορά την δαπάνη για την φιλοξενία των μελών της ρωσικής χορωδίας της ιεράς Μονής Αγ. Δανιήλ. Η τροποποίηση αφορούσε το ποσό των 1.000 ευρώ.

13ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στην κ. Αδριανή Αμπελά, σύμφωνα και με την θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

14ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να γνωμοδοτήσει θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Οδός προσπέλασης νέου νοσοκομείου Ζακύνθου από τον κόμβο Πάστρα».

15ο Ομόφωνα το σώμα αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Πρατήριο υγρών καυσίμων με πλυντήριο και λιπαντήριο αυτοκινήτων» της κ. Αλεξάνδρας Τεμπονέρα στο Τ.Δ. Σαρακινάδου, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Τέλος, το σώμα απασχόλησαν οι αιτήσεις πολιτών που άπτονταν πρώην χρέη του Δήμου από τα τέλη παρεπιδημούντων. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του, τόνισε πως τα χρέη προέρχονται από μία περίοδο θλιβερή για την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Ζακύνθου, αφού οι τότε αιρετοί δεν διαχειρίστηκαν ορθώς τα κρατικά κονδύλια και επιχορηγήσεις, αξιοποιώντας τα σε έργα υποδομών και δράσεις άλλα, αντιθέτως, τα καταχράστηκαν. Σε μία εξ αυτών των περιπτώσεων εμπίπτει και η υπόθεση των τελών παρεπιδημούντων, όπου αρκετοί Ζακυνθινοί εξαπατήθηκαν και παράλληλα, τα χρήματα δεν μπήκαν στο ταμείο του Δήμου. Σήμερα, οι πολίτες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να φαίνεται ότι οφείλουν τα τέλη στον Δήμο, ενώ ουσιαστικά είχαν πληρώσει. Ο Δήμος Ζακύνθου αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του φωτογραφικά αντίγραφα των επιταγών από τον τότε προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών. Πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα από το συμβουλίου είναι πλέον να αποδοθεί δικαιοσύνη δια μέσω της δικαστικής οδού, για να αποδοθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!