Δ. Ζακύνθου: Άμεση εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ επιδιώκει η Δημοτική Αρχή

Άμεση λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την επίσπευση της κατασκευής του ΧΥΤΥ στη θέση «Λίβας» του Βραχίονα επιδιώκει να δώσει η Δημοτική Αρχή, καθώς με τον κορεσμό των κυττάρων στον ΧΥΤΑ στον Σκοπό, το περιβάλλον επιβαρύνεται σημαντικά και ακολουθούν και οι οικονομικές συνέπειες από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από την Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης κάλεσε το σώμα να ψηφίσει την πρότασή του για ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση παρέμβασης για σύντμηση του χρόνου εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία έχει γίνει από διάφορους φορείς του νησιού, για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στο Βραχίονα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου 2014 και επειδή όσο περνά ο χρόνος, ο ΧΥΤΑ επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, ο Δήμος Ζακύνθου ζητά να επαναπροσδιοριστεί δικάσιμος νωρίτερα.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η πρόταση για τον συγκεκριμένο χώρο δεν έγινε από την σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά στο παρελθόν και βάση μελέτης. Επιπλέον, επειδή υπάρχει η πεποίθηση πως η χωροθέτηση έγινε με νόμιμο και διαφανή τρόπο είναι η στιγμή να γίνει μία καθοριστικής σημασίας παρέμβαση από τον Δήμο και έχοντας νόμιμο συμφέρον να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της χωροθέτησης.

Τέλος, ο Δήμαρχος κάλεσε τους φορείς που έχουν υποβάλλει την προσφυγή, να συναινέσουν για την σύντμηση του χρόνου εκδίκασης της υπόθεσης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΤΕ, ΧΥΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!