Δ. Βόλβης: «Σκόνη και θρύψαλα» ολυμπιακό έργο στην Ασπροβάλτα

Γκρέμισαν ολυμπιακό έργο στην Ασπροβάλτα, το δεύτερο εθνικό προπονητήριο μετά τον Άγιο Κοσμά στην Αττική, έπειτα από αίτημα καταστηματαρχών και επαγγελματιών ότι… κρύβει τη θέα στη θάλασσα και δυσκολεύει την πρόσβαση των πολιτών στην ακτή.

Η σκανδαλώδης ενέργεια, με ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης, να ξηλωθούν κερκίδες, φράχτες και λοιπός εξοπλισμός του γηπέδου, το οποίο χωροθετήθηκε για τη διεξαγωγή τεσσάρων ολυμπιακών αθλημάτων, έγινε ανενόχλητα εν μια νυκτί, προς ικανοποίηση των θαμώνων των καφέ μπαρ και αναψυκτηρίων της παραλίας.

Πρόκειται για το γήπεδο μπιτς βόλεϊ, ένα από τα δύο εθνικά προπονητήρια που χρηματοδοτήθηκαν από το περίφημο ολυμπιακό πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και χωροθετήθηκε στην παραλία της Ασπροβάλτας, με στόχο να προσελκύσει ομάδες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για τη διεξαγωγή μεγάλων τουρνουά το καλοκαίρι. Ένα γήπεδο που ανεγέρθηκε για να φιλοξενεί αγώνες και προπονήσεις αθλημάτων, όπως το μπιτς βόλεϊ, το τάε κβον ντο, η ιστιοπλοΐα και η άρση βαρών.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, από το γήπεδο έχουν μείνει μόνο τέσσερις πυλώνες φωτισμού, απομεινάρια του ολυμπιακού έργου, οι οποίοι θα μεταφερθούν κι αυτοί πολύ σύντομα σε άλλα δημοτικά στάδια του διευρυμένου δήμου Βόλβης.

Για το έργο δαπανήθηκαν 234.000 ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός 60 εκατ. δρχ.), ωστόσο το πάλαι ποτέ ολυμπιακό «κόσμημα» στον νομό Θεσσαλονίκης έκανε… φτερά μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την πάροδο της υποχρεωτικής πενταετούς σύμβασης για τη λειτουργία του εθνικού προπονητηρίου με τον πρώην δήμο Αγίου Γεωργίου, η σημερινή διοίκηση του «καλλικράτειου» Δήμου Βόλβης αποφάσισε ότι δεν το χρειάζεται, άρα μπορεί να μετατοπίσει μέρος του εξοπλισμού σε άλλα γήπεδα των δημοτικών ενοτήτων της περιοχής, όπως τα Βρασνά.

Κυρίως, όμως, η διοίκηση του τοπικού συμβουλίου Ασπροβάλτας, η οποία λειτούργησε ανεμπόδιστα από τη διοίκηση του δήμου, υπέκυψε στις πιέσεις των μόλις δέκα καταστηματαρχών και επαγγελματιών τουρισμού της παραλιακής ζώνης που ζητούσαν επίμονα να «φύγει αυτό το έκτρωμα γιατί κρύβει τη θέα στη θάλασσα και δεν επιτρέπει στους τουρίστες και στους ντόπιους θαμώνες να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ακτή».

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: makthes.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!