Δ. Βόλου: Σύσκεψη για την αξιοποίηση ακινήτων δήμου

Τρόπους να βάλει χρήματα στα ταμεία του αλλά και να ικανοποιήσει κοινωνικές ανάγκες, διερευνά ο Δήμος Βόλου. Έπειτα από την μελέτη και πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου για το ποια ακίνητα μπορούν να αξιοποιηθούν σχετικά γρήγορα, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατόν, την πλήρη εικόνα ακινήτων ώριμων τόσο για επενδυτική αξιοποίηση όσο και για κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ Γ. Καουνάς, ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΒΟ Γ. Κερασιώτης και το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Σωτ. Κούντριας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας, την Πολεοδομία και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο κ. Δερβένης, «δόθηκε κατεύθυνση στους υπηρεσιακούς να επιλέξουν ένα μικρό αριθμό ακινήτων, περίπου 10, τόσο από αυτά που έχουν προκριθεί για αστική αξιοποίηση, όσο και από αυτά που προσφέρονται για αγροτική αξιοποίηση και να εντοπιστούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν για την συμπλήρωση των φακέλων τους, ώστε να εξεταστεί πως μπορούν να αξιοποιηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι, από τα 150 περίπου ακίνητα εν που θα μπορούσαν στην πορεία να αξιοποιηθούν, η ΑΝΕΒΟ είχε καταλήξει σε 18 κι από αυτά, οι υπηρεσίες θα πρέπει να εντοπίσουν τα πιο «ώριμα» με τη λογική ότι θα έχουν συμπληρωμένους φακέλους. Σε ότι αφορά π.χ. χωράφια να έχουν (όρια, συμβόλαια κτίσης, χρήσης γης έλεγχος κ.α. ) κι αν κάποια από αυτά είναι καλλιεργήσιμα να διατεθούν σε ομάδες των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ. Αν πάλι π.χ. πρόκειται για χωράφια με ελαιόδενδρα να δοθούν προς ενοικίαση και το λάδι να αξιοποιείται στο κοινωνικό παντοπωλείο κλπ.

Σε ότι αφορά γενικότερα την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και δη τη διερεύνηση υπαρχόντων δημοτικών κτιρίων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την στέγαση αναγκών κοινωνικών υπηρεσιών ή σχολικών μονάδων π.χ. είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ανέφερε ο κ. Δερβένης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση