Δ. Βοΐου: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Κέντρου Μεταναστών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
10
Αύγουστος
Back

Δ. Βοΐου: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις κατά του Κέντρου Μεταναστών

Να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Νεάπολη, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Αποφασίστηκε δε η ενδυνάμωση της συσταθείσας Επιτροπής Αγώνα κατά της Ίδρυσης του Κέντρου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των παρατάξεων, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της Νεάπολης.

Για αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παλλαϊκής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Κατάστημα της Νεάπολης.

Μάλιστα, ο Δήμος Βοΐου και η Επιτροπή Αγώνα απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τους πολιτικούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν ανοιχτή θέση για την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει το συγκεκριμένο Κέντρο στη Νεάπολη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από κατοίκους της Νεάπολης η κατάληψη του στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη», όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την έναρξη εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου. Από το πρωί οι δημότες της Νεάπολης κατέλαβαν το στρατόπεδο και παρέταξαν μπροστά από τις εγκαταστάσεις τα μηχανήματά τους.

Για το παραπάνω θέμα συνεδρίασαν εκτάκτως στην Κοζάνη, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας. Σε ανακοίνωσή τους, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναστείλει την απόφασή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή της Νεάπολης, ζητώντας να εφαρμοσθούν οι εθνικές και διεθνείς διατάξεις που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τη συνάντηση Χρυσοχοίδη, Δακή, Ορφανίδου κάντε κλικ εδώ

Για τη συνέντευξη της δημάρχου Βοΐου στην aftodioikisi.gr κάντε κλικ εδώ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!