Δ. Βύρωνα: Νέο ραντεβού στο «Χωριό Παραγωγών»

Νέο ραντεβού, για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα Απρίλιο, έχουν καταναλωτές και παραγωγοί στο «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 28 Απριλίου.

Στην 7η κατά σειρά συνάντηση από την έναρξη λειτουργίας του «Χωριού Παραγωγών», το καταναλωτικό κοινό μπορεί, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου, να προμηθευτεί απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, περισσότερα από 160 εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας ελληνικά προϊόντα, που διαθέτουν, σε ανταγωνιστικές τιμές, 26 παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης και ζήτησης από πλευράς καταναλωτικού κοινού για το «Χωριό Παραγωγών» είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα -στις 6 πρώτες συναντήσεις- έχουν διατεθεί απευθείας στους καταναλωτές 362 τόνοι προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, οι παραγωγοί πρόσφεραν τρεις τόνους προϊόντων στο Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθεσε στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την ενίσχυση των συσσιτίων για τις άπορες οικογένειες.

Μεγάλο όμως είναι και το ενδιαφέρον των ίδιων των παραγωγών – συνεταιρισμών, καθώς εκπροσωπούνται πλέον 17 νομοί της χώρας, ενώ από αυτή την Κυριακή το «παρών» δίνουν και οι Κυκλάδες με παραδοσιακά προϊόντα από την Τήνο.

Στα προϊόντα που διατίθενται αυτή τη φορά περιλαμβάνονται: ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά, όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά, μέλι, αλεύρι, αυγά, σάλτσα ντομάτας, αφεψήματα και αρωματικά, φρούτα εποχής, ξηροί καρποί, παραδοσιακά προϊόντα από την Τήνο, ξερά σύκα, παξιμάδια, τσουρέκια, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, χαλβάς, ρακόμελο, κρασί, σαλιγκάρια, σταφίδα, μανιτάρια και λουκάνικα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά).

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:  Κυριακή 12 και Κυριακή 26 Μαΐου 2013, Κυριακή 9 και Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση