Δ. Βύρωνα: Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τους δοκιμαζόμενους δημότες

Ένα νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης έθεσε σε διαβούλευση ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Το πρόγραμμα ονομάζεται «ΑγκαλιάΖΩ» καιέχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή περίοδο, καλύπτοντας ανάγκες της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά ολοκληρωμένες δομές που λειτουργούν παράλληλα: Παντοπωλείο Αλληλεγγύης, Φαρμακείο Αλληλεγγύης, Αγορά Αλληλεγγύης, Μαγειρείο Αλληλεγγύης, Γραμμή Αλληλεγγύης, Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, Δίκτυο Εθελοντών Αλληλεγγύης. Εντάσσεται, δε, στο Τοπικό Σύμφωνο Αλληλεγγύης 2010-2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία που λαμβάνει ο Δήμος Βύρωνα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ήδη εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» από το οποίο επωφελούνται συνολικά 378 οικογένειες πολιτών. Το 19% αυτών είναι ΑμΕΑ, το 25% άνεργοι, το 27% συνταξιούχοι του ΟΓΑ και δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, το 24% τρίτεκνοι και πολύτεκνοι και το 5% άποροι της πρόνοιας.

«Το πρόγραμμα «ΑγκαλιάΖΩ» έρχεται να προστεθεί στο «ΣτηρίΖΩ» και το «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και σε πληθώρα δράσεων πρόνοιας που υλοποιεί ο δήμος μας, ώστε να δημιουργηθεί μία προστατευτική ομπρέλα πρόνοιας γύρω από τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί σκληρότερα από την οικονομική κρίση. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης», επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!