Categories: Δήμοι

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ξεκινάει δημοτικό πρόγραμμα «Οι Γάτες μας»

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώνει ότι από την 1.06.2022 ξεκινάει το δημοτικό πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών «Οι Γάτες μας». Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η  καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων γατών, μέσω της σήμανσης, στείρωσης και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας, οι ενδιαφερόμενοι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να στειρώσουν αδέσποτη γάτα της περιοχής που διαμένουν, μπορούν να επικοινωνούν στο email:  oigatesmas@vvv.gov.gr

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας, οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, προκειμένου να παραλάβουν το ηλεκτρονικό κουπόνι (voucher) από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ως προς τη δωρεάν εκτέλεση του συνόλου των κτηνιατρικών εργασιών που απαιτούνται εκ του νόμου για τη στείρωση αδέσποτων γατών σε έναν εκ των τριών συμβεβλημένων με το Δήμο κτηνιάτρων που θα υποδειχθεί από την ανωτέρω υπηρεσία, είναι η εξής:

  • Ηλεκτρονική αίτηση με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του δημότη, κατοίκου ή του εκπροσώπου του φιλοζωικού σωματείου στο παραπάνω email.
  • Προσκόμιση εγγράφου (πιστοποιητικό δημοτολογίου, λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο πρόσφορο μέσο) από το οποίο να προκύπτει, η ιδιότητα του δημότη ή η μόνιμη κατοικία του ενδιαφερόμενου φιλόζωου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ζητείται μόνο την πρώτη φορά).
  • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (ζητείται μόνο την πρώτη φορά).
  • Φωτογραφία του αδέσποτου και πλήρη περιγραφή της τοποθεσίας που βρίσκεται η αδέσποτη γάτα.

Ειδικά για τα φιλοζωικά σωματεία με έδρα το Δήμο μας  κρίνεται ως αναγκαία η προσκόμιση μόνο για την πρώτη φορά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και των κάτωθι δικαιολογητικών, προκειμένου η έναρξη της συνεργασίας με το Δήμο  να γίνει με τον πλέον ορθό και διάφανο τρόπο:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου ισχύοντος καταστατικού του Σωματείου.

  1. Πιστοποιητικό καταχώρισης του Σωματείου στα οικεία βιβλία σωματείων.
  2. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου περί εκλογής των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  3. Ακριβές αντίγραφο του πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου περί συγκροτήσεώς του σε σώμα.
  4. Πιστοποιητικό περί μη προσβολής του κύρους αρχαιρεσιών.
  5. Στοιχεία ταυτότητας Νόμιμου Εκπροσώπου.

Σε περίπτωση άλλης κατηγορίας νομικού προσώπου να προσκομισθούν τα απαραίτητα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η σχετική δαπάνη του Δήμου για φέτος θα μπορέσει να καλύψει την στείρωση περίπου 700 γατών. Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή και δράση όλων των φιλοζωικών σωματείων του Δήμου, των δημοτών και κατοίκων του προκειμένου να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Comments are closed.


Recent Posts

Δήμαρχος Μήλου σε aftodioikisi.gr: «Δυσφήμισαν το νησί για προεκλογικές σκοπιμότητες -Ποια είναι η αλήθεια για το θέμα των γιατρών»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τη Μήλο και τη σύγκρουση του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη με τον Πρόεδρο του…

2 λεπτά ago

Πόρτες: Η εκπληκτική παραλία της Εύβοιας που κλείνει την πόρτα στα μανιασμένα κύματα

Πόρτες. Μια από τις ομορφότερες και πιο "άγριες" παραλίες της Εύβοιας που η φύση έχει φροντίσει να αφήνει έξω από…

8 λεπτά ago

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση ένταξης στη BRICS

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών, η οποία είναι γνωστή ως BRICS…

11 λεπτά ago

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα προειδοποιεί τους συμπατριώτες του που θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας

Με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya -24 τόνισε ότι οι ελληνικές…

16 λεπτά ago

Μπάιντεν: Τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στην Πολωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει παράταση της ανάπτυξης μέρους τουλάχιστον των επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Πολωνία και…

21 λεπτά ago

Προσλήψεις 9 συμβασιούχων στο Δ. Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας γνωστοποιεί την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την…

27 λεπτά ago