Categories: Δήμοι

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Έναρξη λειτουργίας δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πρωτοπόρος πανελλαδικά στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εφαρμογής μεθόδων Διαλογής στη Πηγή των απορριμμάτων, θέτει σε εφαρμογή την πλατφόρμα https://www.followgreen.gr/vvv, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιβράβευσης των πολιτών. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, αποτελεί η αυξανόμενη ανάγκη για ψηφιοποίηση της πληροφορίας των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και η ανάγκη για επιβράβευση μέσα από την ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Η καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα, Followgreen, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έρχεται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή που εφαρμόζονται και λαμβάνουν τη θερμή στήριξη των πολιτών από το 2019 και επεκτείνονται συνεχώς σε νέες γειτονιές του Δήμου, μέσα από ένα εύχρηστο, ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον.

Οι πολίτες, μέσω της εκπαίδευσης σε θέματα διαλογής στη πηγή και κυκλικής οικονομίας, καθώς και μέσω των προγραμμάτων που ήδη συμμετέχουν, θα λαμβάνουν επιβράβευση υπό τη μορφή πόντων, τους οποίους δύναται να εξαργυρώσουν σε προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου.

Οι επιχειρήσεις μέσω της στήριξης του εγχειρήματος αυτού επωφελούνται, λαμβάνοντας δωρεάν προβολή  στη δημοτική πλατφόρμα και προσφέρουν ένα ακόμη κίνητρο στους πολίτες να κινητοποιηθούν και να κάνουν πράξη την κυκλική οικονομία.

Για την ένταξη των τοπικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιβράβευσης, πραγματοποιήθηκαν συστηματικές επισκέψεις, με την αρωγή του Εντεταλμένου Συμβούλου Καθαριότητας, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Έργων κ. Νικόλαου Βάση και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Όλες οι επιχειρήσεις έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε και αγκάλιασαν θερμά το νέο εγχείρημα του Δήμου, με αποτέλεσμα πλέον να συμμετέχουν σε αυτό 36 τοπικές επιχειρήσεις με 46 προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο δράσεων Διαλογής στην Πηγή εντός των σχολικών μονάδων της πόλης μας, το Followgreen ενεργοποιεί τη μαθητική κοινότητα με εικαστικά δρώμενα και ημερίδες με θέμα την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την πρόληψη.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Followgreen:

  1. Ο κάθε χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το σύνδεσμο https://www.followgreen.gr/vvv και να δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό δηλώντας ονοματεπώνυμο, email και αριθμό μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ).
  2. Ενημερώνεται για τις δράσεις των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
  3. Κερδίζει πόντους από άρθρα, βίντεο, κουίζ για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κυκλική οικονομία.
  4. Εξαργυρώνει πόντους σε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες των συνεργαζόμενων τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου.
  5. Στηρίζει τα σχολεία του Δήμου στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων ανακύκλωσης.

Με τη δημοτική πλατφόρμα Followgreen επιτυγχάνεται η εμβάθυνση της ενημέρωσης για τα προγράμματα Διαλογή στη Πηγή, ενισχύεται η τοπική οικονομία και τα καταστήματα της πόλης και οι πολίτες κινητοποιούνται και συμμετέχουν πιο ενεργά σε δράσεις ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμάνης, προσκαλεί όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου να αγκαλιάσουν και να δυναμώσουν το εγχείρημα του Followgreen και να γίνουν μέρος της προσπάθειας του Δήμου μας για μία πόλη καθαρή και πραγματικά πράσινη.

Comments are closed.


Recent Posts

ΕΟΔΥ: Τα 193 σημεία για δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου

Σε 193 σημεία σε όλη την Επικράτεια θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. Η έκδοση…

15 λεπτά ago

Ουκρανία: Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ ετοιμάζονται για σκληρές μάχες

Μετά την κατάληψη του Λισιτσάνκ, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Οι πόλεις…

4 ώρες ago

Ισραήλ και Πολωνία αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις

Το Ισραήλ και η Πολωνία συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους που είχαν επιδεινωθεί με αφορμή έναν νόμο που εισήγαγε…

6 ώρες ago

ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Ο Μπακογιάννης αγκαλιά με χρυσαυγίτες ενάντια στους πρόσφυγες του Ελαιώνα

Η παράταξη Μπακογιάννη μαζί με ένα σύμβουλο εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής συγκρότησαν ένα ανοιχτά ρατσιστικό μέτωπο για…

6 ώρες ago

Εθνική μπάσκετ: Η βαθμολογία στο νέο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σε πλεονεκτική θέση η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ. Δείτε πως διαμορφώθηκε ο όμιλος για τη Β’ προκριματική φάση, για το…

6 ώρες ago

Πέθανε ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας Κρις Κέφαλος – Έλαμψε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε σήμερα (4/7) ο Κρις Κέφαλος, του οποίου η άφιξη από την…

6 ώρες ago