Δ. Τρίπολης: 16 έργα προϋπολογισμού 12 εκ. μέσω ΕΣΠΑ

Τα 12.000.000 ευρώ ξεπερνούν τα 16 έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στο δήμο Τρίπολης, τα οποία, όπως εκτιμά ο δήμος, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014.

Ο δήμος έχει ήδη προτείνει στις αρμόδιες αρχές, υποβάλλοντας ολοκληρωμένες μελέτες, την ένταξη 10 νέων έργων με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 7.500.000,00 ευρώ και θα είναι έτοιμος για υποβολή άλλων δυο έργων έως το τέλος του έτους με συνολικό προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ. Στα ανωτέρω έργα δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέσσερα έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ από την ΔΕΥΑ Τρίπολης και βρίσκονται στην φάση της Δημοπράτησης με συνολικό προϋπολογισμό 10.735.00,00 ευρώ.

Όλα τα ανωτέρω έργα προϋπολογισμού μεγαλύτερου των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν μεγάλα έργα τα οποία :
1. Υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν με ανοικτούς διαγωνισμούς.
2. Αφορούν τις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και δεν εστιάζονται μόνο στην δημοτική Ενότητα Τρίπολης.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά μεγάλα έργα που αφορούν τις άλλες δημοτικές Ενότητες.

Για την δημοτική Ενότητα του Λεβιδίου (αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Λεβιδίου, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Κανδύλας-δημιουργία υπαίθριου χώρου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κανδύλας).
Για την δημοτική Ενότητα του Φαλάνθου (αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού από πηγές Πιάνας).
Για την δημοτική Ενότητα της Τεγέας (αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων και αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στην Τ.Κ. Σταδίου, αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων και αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στην Τ.Κ. Ριζών).
Για την δημοτική Ενότητα του Βαλτετσίου (διαμόρφωση χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων ΔΕ Βαλτετσιού, ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών ΔΕ Βαλτετσίου).
Για την δημοτική Ενότητα της Σκιρίτιδας ( ύδρευση Τ. Δ. Βλαχοκερασιάς-Κερασιάς)
καθώς και αρκετά άλλα μεγάλα έργα για τα οποία μπορεί να αντλήσει πληροφορίες ο κάθε δημότης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, έγινε η κατανομή της περικομμένης ΣΑΤΑ σε έργα σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα κάθε δημοτικής ενότητας και αφού λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες αυτών, σύμφωνα με την υλοποίηση έργων προηγούμενων ετών καθώς και τα αιτήματα των αρμοδίων αντιδημάρχων.

Το πρόγραμμα των ήδη δεσμευμένων πιστώσεων στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος του 2014, ανέρχεται στα 12.982.000 ευρώ .

Ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και με άλλες χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα δοθούν κυρίως στα πλαίσια της συνεργασίας των Χωρών με τη Ε.Ε. και σύμφωνα με τους παρακάτω άξονες προτεραιότητας του Ετησίου Προγράμματος Δράσης 2014 :

• Την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.
• Την βελτίωση της ελκυστικότητας της εικόνας της πόλης και των χωριών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
• Τη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας των κατοίκων.
• Τη βελτίωση της οικονομικής ευημερίας των κατοίκων.
• Την ανάπτυξη του Δήμου ως πόλο τουριστικής και πολιτιστικής έλξης.
• Τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της δημόσιας διοίκησης στο τοπικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΕΡΓΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!