δ-θηβαίων-ψήφισμα-καταδίκης-για-ποι-40842
ΔΗΜΟΙ | 16.05.2017 | 15:32

Δ. Θηβαίων: Ψήφισμα – καταδίκης για ποινική δίωξη πολιτών εξαιτίας κινητοποίησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίωνμε ψήφισμα του, καταδικάζει τις ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση για την των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς.

Οι πολίτες διώκονται για «το αδίκημα της κατάληψης οδοστρώματος και της παρεμπόδισης λειτουργίας σταθμών διοδίων» επειδή η κινητοποίηση τους, έλαβε χώρα στα διόδια των Θηβών που βρίσκονται στο τμήμα της Εθνικού Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων, σε ψήφισμα του, σημειώνει:

«Σε τακτική συνεδρίασή του στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, με έκπληξη πληροφορήθηκε την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της κατάληψης οδοστρώματος και της παρεμπόδισης λειτουργίας σταθμών διοδίων από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας σε βάρος συμπολιτών μας που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στις 18-7-2014 τα Εργατικά Κέντρα Θηβών και Λιβαδειάς για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς στο χώρο των μετωπικών διοδίων Θηβών στη χ.θ. 93 της ΠΑΘΕ/Τμήμα Αθηνών – Λαμίας.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό και να αναδείξει το ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα στον τομέα της Υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δύο Νοσοκομείων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκ του λόγου τούτου να χαθούν ανθρώπινες ζωές, θέμα που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, και όχι η παρεμπόδιση του σταθμού διοδίων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Δήμος Θηβαίων με την παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων και πολλών δημοτικών συμβούλων, όπως και άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης μας και πολλοί δημότες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα υπέρτατα αγαθά της ζωής και της υγείας, ζητώντας τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των δύο Νοσοκομείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν ως άδικες και απαράδεκτες.

Διαδηλώνει την ακράδαντη θέλησή του να προασπίσει μαζί με όλους τους φορείς και τους δημότες του Δήμου μας το πρώτιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα μαζί τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Θήβας.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους πολίτες του Δήμου μας και σε όσους άλλους παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση ενάντια στην απαξίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας από τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς στους οποίους ο Δήμος Θηβαίων θα προσφέρει κάθε νομική και ηθική υποστήριξη ενάντια στις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες.

Καλεί τους δημότες σε συγκέντρωση συμπαράστασης των κατηγορούμενων συμπολιτών μας στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας στις 23-5-2017 στις 9:00π.μ. ενάντια στις άδικες ποινικές διώξεις και για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Θηβαίων να επιδώσει μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα στην Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας».