Δ. Θηβαίων: Έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς πολίτες - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
21
Νοέμβριος
Back

Δ. Θηβαίων: Έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς πολίτες

Για «ακύρωση κάθε προσπάθειας για ανακύκλωση» και για «έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς» δημότες κάνει λόγο ο Δήμος Θηβαίων, με αφορμή τη διαπίστωσή του το τελευταίο διάστημα και παρά τις εκκλήσεις περί αντιθέτου ότι «στην πλειονότητα τους οι μπλε κάδοι περιέχουν σκουπίδια, υλικό ακατάλληλο για ανακύκλωση αντί για ανακυκλώσιμα υλικά μόνο (γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο)».

«Τέτοιες συμπεριφορές αφενός μειώνουν τις δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο Θηβαίων, αφού, όταν διαπιστωθεί ότι το υλικό που περισυνέλεξαν τα απορριμματοφόρα της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ που πραγματοποιούν την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών είναι ακατάλληλο για ανακύκλωση, μεταφέρεται στη συνέχεια στο ΧΥΤΑ με επιβάρυνση του δήμου», σημειώνει ο δήμος και «για πολλοστή φορά παραθέτουμε τον κανονισμό καθαριότητας επισημαίνοντας το διαχωρισμό των κάδων»:

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ (Ανακυκλώσιμα απορρίμματα)

 1. Οι συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο εναποθέτονται ΧΥΜΑ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης.

 2. Οι χάρτινες συσκευασίες προς αποκομιδή, εναποθέτονται στους μπλε κάδους συμπιεσμένες και δεμένες.
  Ιδιαιτέρα οι καταστηματάρχες :
  α) Να τοποθετούν τα χαρτοκιβώτια μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αφού πρώτα τα έχουν συμπιέσει ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο.
  β) Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τοποθετούν συμπιεσμένα και δεμένα δίπλα στον μπλε κάδο.
  γ) Η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης θα γίνεται από τις 7:00 έως και 8:30 το πρωί. Αν έχει παρέλθει η ώρα να κρατούνται οι χάρτινες συσκευασίες σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα συγκομιδής.

 3. Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση οργανικών και άλλων εκτός των προς ανακύκλωση απορριμμάτων στους μπλε κάδους.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ-ΠΗΓΑΔΙΑ (οικιακά-οργανικά απορρίμματα)

(Απορρίμματα που προέρχονται από κατοικίες και εμπορικές δραστηριότητες (άχρηστα ή ακάθαρτα, τρόφιμα, προϊόντα κηπευτικών εργασιών όπως φύλλα, ξερά άνθη κ.α.)

 1. Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες δένουμε καλά.

 2. Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους πράσινους κάδους αποκομιδής και όχι έξω απ’ αυτούς.

 3. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από Δευτέρα έως Σάββατο. Παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια στους κάδους την Κυριακή, αλλά να τα κρατούν στα σπίτια τους μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως σημειώνει, τέλος, «για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αποκομιδής απορριμμάτων και της ανακύκλωσης έχει προγραμματιστεί από το Δήμο η τοποθέτηση επιπλέον μπλε και πράσινων κάδων σε σημεία που είναι απαραίτητα».

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!