Δ. Θεσσαλονίκης: Την Κυριακή η ανακοίνωση για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα

Την Κυριακή το μεσημέρι θα ανακοινωθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης η απόφαση του δημάρχου, σχετικά με το ποια σχολεία θα είναι κλειστά από Δευτέρα. Συνεπώς, όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.

«Από χθες αλλάξαμε τον τρόπο του συντονισμού, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα. Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή. Αυτή τη στιγμή στο επίπεδο των 229 σχολικών μονάδων έχουμε σαφή εικόνα για τις 150. Από αυτές τις 150 τουλάχιστον 65, δηλαδή κοντά στις μισές, μας δηλώνουν ότι μπορούν να ανοίξουν ακόμη και αυτή τη στιγμή, άρα τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτές. Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες όπου έχουμε μια καταγραφή προβλημάτων, τα συνεργεία του Δήμου επανδρωμένα και ενισχυμένα με τους ανθρώπους από την κοινωφελή εργασία, που σήμερα προσελήφθησαν από το δήμο και κατευθείαν στέλνονται στα σχολεία, θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρουν οι διευθυντές, τουλάχιστον αυτά που είναι άμεση η επίλυσή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στόχος είναι τη Δευτέρα τουλάχιστον τα 2/3 των σχολικών μονάδων του Δήμου Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού.

Ωστόσο, ο κ.Τελίδης διευκρίνισε ότι πολλά προβλήματα διαπιστώνονται στις σωληνώσεις των κτιρίων αφού λιώσει ο πάγος σε αυτές και τότε μπορούν να εντοπιστούν διαρροές. Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έναν τεράστιο αριθμό σχολικών διδακτηρίων, τα στην πλειονότητά τους είναι πολύ παλιά.

Σε κάθε περίπτωση, τα συνεργεία εργάζονται διαρκώς από χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αρμόδιους των τεχνικών υπηρεσιών και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ενώ παράλληλα η σχολική επιτροπή έχει αναλάβει τον καθαρισμό των σχολικών αυλών σε επίπεδο που χρειάζεται αποχιονισμός.

Σε μεγάλες σχολικές μονάδες,, όπου είναι εφικτή η πρόσβαση αποχιονιστικού μηχανήματος, ιδιώτης θα ρίξει αλάτι και με δικά του συνεργεία θα φροντίσει να καθαρίσει την πρόσβαση στα διδακτήρια. Από την άλλη πλευρά σε σχολεία που δεν υπάρχει πρόσβαση αποχιονιστικού μηχανήματος, στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά -ωστόσο δεν θα προαυλίζονται τις πρώτες μέρες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΚΛΕΙΣΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!