Δ. Θεσσαλονίκης: «Σωσίβιο» για τους δημοτικούς αστυνομικούς οι κενές θέσεις

Λίστες που περιλαμβάνουν 360 και πλέον κενές θέσεις, τις οποίες ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να καλύψει στο πλαίσιο της κινητικότητας, απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 66 θέσεις ελεγκτών δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, εκ των οποίων πέντε προέρχονται από την κατηγορία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έξι από της τεχνολογικής και 55 από την δευτεροβάθμια.

Οι θέσεις θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσουν σωσίβιο για τους δημοτικούς αστυνομικούς που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς είναι δυνατό να καλυφθούν από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι για διάφορους λόγους, όπως το όριο ηλικίας, δεν θα απορροφηθούν στην Ελληνική Αστυνομία ή σε θέσεις σωφρονιστικών φυλάκων, όπως έχει γνωστοποιηθεί ότι είναι τα κυβερνητικά σχέδια.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνει την ανάγκη στελέχωσης των θέσεων που προβλέπονται για ελεγκτές από δημοτικούς αστυνομικούς, λόγω της εκπαίδευσης που έχουν λάβει αλλά και της συσσωρευμένης εμπειρίας τους στο συγκεκριμένο εργασιακό αντικείμενο.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη 150 θέσεις φυλάκων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 50 εργατών γενικών καθηκόντων, 40 οδηγών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πέντε αρχιτεκτόνων, δέκα θέσεις από τον κλάδο ΤΕ Πληροφορικής, οκτώ θέσεις από τον κλάδο ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών και 20 θέσεις για εργαζόμενους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!