Δ. Θεσσαλονίκης: Σε βιοτεχνικές ή βιομηχανικές περιοχές οι οίκοι ανοχής

Λύση στο πρόβλημα των οχλήσεων που δημιουργεί η παρουσία 29 οίκων ανοχής στο β΄ δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχείρησε να δώσει το δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση που έλαβε χθες, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Τι προβλέπει η απόφαση

Η απόφαση προβλέπει την εγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικίας, που χαρακτηρίζονται επίσημα ως βιοτεχνικές ή βιομηχανικές από το τρέχον γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μετεγκατάστασης των οίκων ανοχής του β΄ δημοτικού διαμερίσματος, αυτή θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ, αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται.

Ειδικότερα, η απόφαση του Δήμου προβλέπει ότι θα μπορούν να χορηγηθούν μέχρι 35 άδειες, ενώ αίρεται η προϋπόθεση της απόστασης 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής, καθώς η δραστηριότητα αυτή θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας.

Επιπλέον, απαγορεύεται τα οικήματα αυτά να έχουν είσοδο επάνω στο βασικό οδικό δίκτυο και προβλέπεται να βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων τουλάχιστον από ναούς, λατρευτικούς χώρους όλων των θρησκειών και δογμάτων, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ΙΕΚ, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές.

O αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης

Σε ό,τι αφορά τη νέα χωροθέτηση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης σχολίασε ότι θα ήταν αντισυνταγματικό εκ μέρους του δήμου να ορίσει συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο, τόνισε πως «οι επαΐοντες και όσοι ασχοληθούν με το θέμα, ξέρουν ότι με έμμεσο τρόπο προσδιορίζουμε πού είναι αυτή η περιοχή. Είναι η δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μια ευρύτερη, διευρυμένη περιοχή».

Υποβάθμιση καταγγέλλουν οι κάτοικοι

«Οι κάτοικοι αγωνιζόμαστε να ανακτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε κάποτε και χάσαμε όταν τα Λαδάδικα έπαψαν να είναι αυτό που ήταν», ανέφερε η εκπρόσωπος των κατοίκων του β΄ δημοτικού διαμερίσματος Ροδή Φουντουλίδου που έκανε λόγο για υποβάθμιση της περιοχής και συνεχείς εκκλήσεις των δημοτών για παρεμβάσεις της Αστυνομίας.

 

Για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ότι έχει επισκεφθεί οίκους ανοχής, πατήστε εδώ.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!