Δ.Θεσσαλονίκης: Ποινική δίωξη για συγκάληψη υπεξαίρεσης επί θητείας Παπαγεωργόπουλου

Στο στόχαστρο του Εισαγγελέα διαφθοράς μπήκαν η εταιρεία «Ορθολογισμός – Οικονομικές και Αναπτυξιακές Εφαρμογές Ε.Π.Ε.» αλλά και «Διεθνής Ελεγκτική Ορκωτών Λογιστών Α.Ε» αλλά και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης άσκησε ποινική δίωξη κατά στελεχών των εταιρειών με την κατηγορία της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης.
Η κατηγορία αφορά την περίοδο 2004 – 2010 και αναφέρεται ειδικότερα στην περίπτωση της υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία του δήμου, όταν δήμαρχος ήταν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε για την υπόθεση. Τότε η εταιρεία ‘Ορθολογισμός’ ήταν υπεύθυνη για τα λογιστικά του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούσε εξωτερικό συνεργάτη για λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες σύνταξης ισολογισμού, επίβλεψης και οικονομικού ελέγχου.

MakedoniaI

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!