Δ. Θεσσαλονίκης: Πληρωμή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα React

tv 100

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα REACT παραμένουν απλήρωτοι/ες εδώ και τρεις μήνες καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είχε υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής για την υλοποίηση του προγράμματος, παρόλο που το πρόγραμμα έτρεχε κανονικά!

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση της, η παράταξή «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» και σημειώνει:

Το ζήτημα έφερε πρόσφατα και στη Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου η επικεφαλής της παράταξής μας, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να βρεθεί άμεσα λύση.

Άνθρωποι που με περισσό ζήλο και υπευθυνότητα παρέχουν υπηρεσίες για την διαβίωση και την ένταξη των αιτούντων άσυλο, στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και το Υπουργείο μετανάστευσης χρειάστηκαν τρεις μήνες για να ενδιαφερθούν, εκμεταλλευόμενοι τον
επαγγελματισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Επειδή δεν υπάρχει άλλος χρόνος η διοίκηση οφείλει να μη χάσει ούτε λεπτό ακόμα. Και ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αβαρλής οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα ευθύνης του αντί να εμφανίζεται ως σωτήρας.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να φροντίσει να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες.

Το περισσότερο είναι να αντιληφθεί επιτέλους πως πρέπει να βάλει τέλος στην ανασφάλεια των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!