δ-θεσσαλονίκης-νόμος-και-τάξη-ζέρβα-1149985
ΔΗΜΟΙ | 13.03.2023 | 12:49

Δ.Θεσσαλονίκης: «Νόμος και τάξη» Ζέρβα …για τα δέντρα -Αστυνομική αγριότητα κατά Τρεμόπουλου & πολιτών

Θύματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έπεσαν το πρωί πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά της κοπής δέντρων από τη δημοτική αρχή της πόλης!

Αστυνομικοί με πρωτοφανή αγριότητα επιτέθηκαν στους περίπου 20 διαδηλωτές που δημιουργήσει μια ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από τα δέντρα. Τους έσυραν και τους πήραν σηκωτούς από το χώρο της διαμαρτυρίας τους για να τους βάλουν σε περιπολικά και από εκεί στο αστυνομικό τμήμα!!! Οι σκηνές που εξελίχθηκαν και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση(!) είναι πρωτοφανείς και δείχνουν ότι το «νόμος και τάξης» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει …διεισδύσει και μέσα στους αυτοδιοικητικούς χώρους!

Οι εικόνες και τα βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να σέρνουν στον κ. Τρεμόπουλο στο πλακόστρωτο, ενώ άλλοι πολίτες μεταφέρονται κυριολεκτικά στον …«αέρα» από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής! Η αστυνομική αγριότητα εναντίον μελών οικολογικών οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για την κοπή 41 δέντρων από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς και καταγγέλλουν «σχέδιο της διοίκησης Ζέρβα για κοπή 4.000 δέντρων στην πόλη», ντροπιάζει την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εικόνες η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, ζητώντας να σχολιάσει τα γεγονότα. Ο κ. Ζέρβας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, όπως και να καταδικάζει ο ίδιος προσωπικά την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση, παραπέμποντας στην άτυπη ενημέρωση που εξέδωσαν …δημοτικές «πηγές»!!!

Οι «πηγές» ή «κύκλοι» του δήμου με τις οποίες επικοινώνησε η aftodioikisi.gr υποστήριξαν ότι δεν ζητήθηκε αστυνομική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή για την απομάκρυνση των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να εξηγούν πως βρέθηκαν στο σημείο οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και προχώρησαν στη βίαια προσαγωγή των πολιτών και του κ. Τρεμόπουλου.

Στην άτυπη ενημέρωση κύκλων του δήμου συγκεκριμένα αναφέρεται: «Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων εξέφρασε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ»…

Με λίγα λόγια ο κ. Ζέρβας καταδικάζει τον «τρόπο που εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση» αλλά όχι την ίδια την αστυνομική επιχείρηση!

Σύμφωνα με τις πηγές του δήμου «στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς εκτελούνται παρεμβάσεις, για να κοπούν 41 λεύκες, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες. Τα δέντρα αυτά, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα με διπλάσιο αριθμό δέντρων, υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε λάβει το πράσινο φως, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις παρεμβάσεις για την κοπή και την αντικατάσταση των επικίνδυνων δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς την περασμένη Παρασκευή, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα που είχε κατατεθεί για την έκδοση προσωρινής διαταγής για πάγωμα της διαδικασίας κοπής -απόφαση που όλοι θα όφειλαν να σεβαστούν.  Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, εξάλλου, έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή».
Με άλλα λόγια «νόμος και τάξη» Ζέρβα με πρόσχημα …τα δέντρα! Η δημοτική αρχή Ζέρβα, η οποία μάλλον εισπράττει (όπως καταγράφεται και σε πολλές δημοσκοπήσεις) τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη θητεία της, φαίνεται ότι ενόψει την επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, επιδιώκει να επιδείξει …έργο με την κοπή των δέντρων! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι εικόνες με «πρωταγωνιστή» τον αστυνομικό αυταρχισμό την εκθέτουν…
Ακολουθούν το βίντεο της ντροπής: