Δ. Θεσσαλονίκης: Κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων για την TV100 (ονόματα)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η αναταραχή για τα εμβόλια -Ανεξαρτητοποίηση δημοτικής συμβούλου

Kοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων με την οποία ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για παύση από τα καθήκοντά τους των τριών αρχισυντακτών της δημοτικής τηλεόρασης, διαβάστηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρει η επιστολή:

Τρεις έγκριτοι δημοσιογράφοι της TV100 παύθηκαν από τα καθήκοντα τους και από την αρχισυνταξία μετακινήθηκαν στο ρεπορτάζ για αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι τρεις καταξιωμένοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι είναι: η Βιβή Ανδρίτσου, η Ειρήνη Τσαρούχα και ο Νίκος Φωτόπουλος. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η διοίκηση του κ. Ζέρβα προέβη σε αυτήν την απόφαση, χωρίς να προηγηθεί καμία κρίση ή έστω κάποια γραπτή προειδοποίηση, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ εκκρεμεί και δικαστική απόφαση της μιας εκ των τριών.

Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, οφείλει να υπηρετεί την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την αντικειμενικότητα. Η απόφαση αυτή της διοίκησης εγείρει ερωτήματα για αυταρχικές συμπεριφορές. Εμφανίζεται ως δίωξη. Αυτό βλάπτει το προφίλ και το κύρος της ΤV100.

Η πρόταση μας είναι, η διοίκηση του κ. Ζέρβα να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση και να διερευνήσει το ενδεχόμενο να διατηρήσουν την θέση τους οι τρεις δημοσιογράφοι, αφού και το πρόγραμμα της TV100 έχει διευρυνθεί. Αυτό θα έσβηνε και τις υπόνοιες της εσωτερικής διαμάχης και των εκδικητικών διώξεων.

Καλούμε επίσης τις ενώσεις συντακτών να παρέμβουν υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους.

Αγαθαγγελίδου Μαρία
Αηδονά Δέσποινα-Νέλλη
Αρβανιτίδου Μαρία
Αρχοντή Χριστίνα
Βούγιας Σπύρος
Γάκης Βασίλης
Ζαριανόπουλος Σωτήρης
Καλαϊτζίδης Σταύρος
Καλφακάκου Ρία
Κουράκης Ανδρέας
Κουριαννίδης Γιάννης
Κωνσταντινίδης Μιχάλης
Νασιούλας Ιωάννης
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ορφανός Γιώργος
Πασχαλίδου Μαρία
Ρακκάς Γιώργος
Τζακόπουλος Αθανάσιος-Σάκης
Τρεμόπουλος Μιχάλης
Χρυσίδου Έλλη

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ, TV100


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!