Δ.Θεσσαλονίκης: η επαιτεία και οι επαγγελματίες παραβάτες

Την προσοχή στους Θεσσαλονικείς εφιστά ο δήμος, ενόψει της αναμενόμενης έξαρσης της επαιτείας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνεται στους συμπολίτες μας να μην υποκύπτουν σε ενοχικά σύνδρομα και συμπεριφορές ευαισθησίας, αλλά να υποδεικνύουν στα άτομα που έχουν αυξημένες οικονομικές ανάγκες, τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες του δήμου, της εκκλησίας και του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Παροτρύνει δε τους Θεσσαλονικείς να υποδεικνύουν στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας τη Στέγη Αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης – που προσφέρει δωρεάν στέγαση και σίτιση σε άστεγους συμπολίτες μας, καλύπτοντας παράλληλα και ανάγκες σε είδη ιματισμού – το Παντοπωλείο Αγάπης καθώς και τα Εκκλησιαστικά συσσίτια, ενώ για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και τους Γιατρούς του Κόσμου.

«Μέσα από τη λειτουργία των δομών αυτών οι συνάνθρωποί μας που έχουν πραγματικά ανάγκη μπορούν να βοηθηθούν, αντί να επαιτούν, ώστε να μη γίνονται αντικείμενα απάνθρωπης εκμετάλλευσης από επαγγελματίες παραβάτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!