Δ. Θεσσαλονίκης: Επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπόριου

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και υπάλληλοι του δήμου (Διεύθυνση Προσόδων), με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου, το οποίο ανθεί στην πόλη, με σκοπό τόσο την απάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τους καταστηματάρχες όσο και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Έτσι, το μεικτό κλιμάκιο προχώρησε σε συνολικά 50 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, συνέταξε 10 φύλλα ελέγχου κοινόχρηστου χώρου, επέβαλε 10 πράξεις βεβαίωσης παράβασης υπαίθριου εμπορίου, καθώς και τέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν αμέσως και επί τόπου με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του δήμου, καθώς και με τη χρήση σπρέι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν»

«Η αντιμετώπιση του φαινομένου αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής Αρχής, καθώς είναι κοινός τόπος ότι το παρεμπόριο επηρεάζει τη νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά αφορά και στους ίδιους τους καταναλωτές, στην ποιότητα και στην ασφάλεια των προϊόντων.

>Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν, δεδομένων και των αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που εξασφαλίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]