Δ. Θεσσαλονίκης: Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών

Άμεσος είναι ο κίνδυνος για στάση πληρωμών από το Δήμο Θεσσαλονίκης τόσο μετά την απόφαση της Θ΄ ΔΟΥ της πόλης να δεσμεύσει κατά 50% τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου λόγω των οφειλών του προς το ελληνικό Δημόσιο όσο και μετά τις προσημειώσεις ακινήτων του δήμου.

Ομόφωνη απόφαση

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον ορατό πλέον κίνδυνο στάσης πληρωμών, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του «την άρση των μέτρων με τα οποία δεσμεύονται κατά 50% οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δήμου, λόγω των οφειλών του προς το ελληνικό Δημόσιο που προέκυψαν από την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης, το ποσό της οποίας προσαυξάνεται με φορολογικές και ταμειακές επιβαρύνσεις συνολικού ύψους σήμερα 25 εκατ. ευρώ, την άμεση ρύθμιση των χρεών του, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης που κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και αφορά σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας με αντίστοιχα προβλήματα, αλλά και το «πάγωμα» των προσημειώσεων στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Θεσσαλονίκης» (βλ. ολόκληρη την απόφαση, πατώντας εδώ).

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα

«Παρόλες τις επίμονες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, το υπουργείο Οικονομικών είτε δεν αντελήφθη το μέγεθος του προβλήματος είτε αδιαφορεί, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η καθημερινή λειτουργία του δήμου, η μισθοδοσία του προσωπικού του, η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες Καθαριότητας, κ.ά.

»Όμως, η σημερινή διοίκηση και οι δημότες δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη που κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση, καθώς με το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα, δείχνουμε σαφή διάθεση για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης», σημείωσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.

Και άλλη… μετάθεση

Στο μεταξύ, για τη μεθεπόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για το τρέχον έτος, καθώς η χθεσινή συζήτηση απέβη άκαρπη· δεν μοιράστηκε έγκαιρα ο προϋπολογισμός για να γίνει η σχετική συζήτηση και δεν ήταν ενήμεροι οι σύμβουλοι για το θέμα ώστε να μπορέσουν να πάρουν θέση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!