Δ. Θεσσαλονίκης: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις πεζοδρόμων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, περιφράξεων, σιδερένιων κατασκευών, από καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε πεζόδρομους και πλατείες, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που προηγήθηκαν, υπάρχει έλλειψη ελεύθερων ζωνών όδευσης πεζών και προσπέλασης, εξυπηρέτησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να διαπιστώσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμός (ΓΟΚ).

Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς ζητείται να προσκομισθούν σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών που χορηγούν τις άδειες, επιτρέποντας κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε άλλες επιχειρήσεις να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, ζαρντινιέρες, γυάλινες περιφράξεις και άλλες κατασκευές σε πεζοδρόμια και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!