Δ. Θεσσαλονίκης: Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα εδώ και ένα χρόνο

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα παραμένει εδώ και περίπου ένα χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο εκλεγμένος νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Να θυμίσω ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα», είπε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του ο κ. Ζέρβας, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του 2018.

Η στέρηση της ασφαλιστικής ενημερότητας έγινε για την υπόθεση με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν πρωτοδίκως και πλέον έπρεπε να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και να μην εργάζονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Μετά την δικαστική εξέλιξη το ΙΚΑ ζητούσε αναδρομικές εισφορές, πέρα των εισφορών που δινόντουσαν στο αρμόδιο Ταμείο έως εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Άννα Αγγελίδου, παράτυπα παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ η ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς δεν είναι σε θέση ο Οργανισμός να βεβαιώσει το ύψος της οφειλής του δήμου για την υπόθεση των σχολικών φυλάκων.

Πάντως, όπως εξήγησε η κ. Αγγελίδου, όποτε ο δήμος χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα, ο ΕΦΚΑ την χορηγεί κατ΄ εξαίρεση, κυρίως όταν πρόκειται για εισπράξεις από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σημειώνεται ότι ο δήμος είχε ανακοινώσει επίσημα το καλοκαίρι του 2017 ότι διέθετε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, καθώς είχε τακτοποιήσει προγενέστερες οφειλές από την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!