Δ.Θεσσαλονίκης: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι Χρυσαυγίτες για συμμετοχή σε σωματείο

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι Χρυσαυγίτες προκειμένου να εξασφαλίσουν δικαστική έγκριση για να συμμετέχουν στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να ανατρέψουν την απόφαση των παρατάξεων του ΣΕΔΘ που ομόφωνα τους απέκλεισαν.

Προκειμένου να αποτρέψει την συγκεκριμένη εξέλιξη, η παράταξη ΔΑΣ του ΣΕΔΘ, διοργανώνει συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 23 Μάρτη στις 10:30 π.μ., σε συγκέντρωση στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί την απόφαση του σωματείου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ, σημειώνει:

«Το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο που θέλει να πάρει μέρος στις εκλογές του ΣΕΔΘ κατέθεσε σήμερα (22/3/2017) αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητά προκαταβολικά δικαστική απόφαση που θα επιβάλει την συμμετοχή τους στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση ψηφοδελτίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μάρτη. Η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων εκδικάζεται την Πέμπτη 23 Μάρτη.

Το ότι η παράταξη αυτή είναι χρυσαυγίτικη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις τους φιλοξενούνται στο επίσημο σάιτ των φασιστών της Χ.Α.

Ξανατονίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει ότι είναι εχθροί των εργατικών αγώνων και των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Χτυπούν πρωτοπόρους εργάτες, δολοφονούν Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Η συμμετοχή τους στα σωματεία αντιβαίνει τις καταστατικές τους διατάξεις.

Στα καταστατικά των σωματείων αναφέρεται ότι τα σωματεία παλεύουν να ενώσουν τους εργάτες ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Παλεύουν για τις εργατικές – λαϊκές ελευθερίες, για την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Τι σχέση έχουν μ` αυτά οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας;

Η συνέλευση των μελών του ΣΕΔΘ αποφάσισε να μη γίνει δεκτό αυτό το ψηφοδέλτιο στις εκλογές, σεβόμενη το καταστατικό του συλλόγου.

Καλούμε τους εργαζομένους του δήμου αύριο Πέμπτη 23 Μάρτη στις 10:30 π.μ. σε συγκέντρωση στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε την απόφαση μας.

Καλούμε σε συμμετοχή τα εργατικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, την νεολαία να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί έξω οι φασίστες από τα σωματεία. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΣΕΔΘ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!