Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζει ο διαγωνισμός για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία υπηρεσία κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.

Το δημοτικό συμβούλιο καθόρισε 26 σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία θα τοποθετηθούν στάσεις αναμονής για 450 ποδήλατα.

Η παραχώρηση των χώρων για εκμετάλλευση θα γίνει με πλειοδοτική δημοπρασία.

«Με εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης (αποτύπωση σε τετραγωνικά μέτρα, τροποποιήσεις ως προς τη χωροθέτηση των θέσεων από την τροχαία και τη σχετική απόφαση της 1ης δημοτικής κοινότητας), ώστε να εκδοθεί σχετική κανονιστική απόφαση» δήλωσε οΘανάσης Παππάς, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, .

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του συστήματος όλες τις ημέρες του χρόνου. Επίσης, σε κάθε σταθμό θα βρίσκεται πίνακας πληροφοριών, όπου θα αναγράφονται, στα ελληνικά και τα αγγλικά, τα σημεία των σταθμών και πληροφοριακός χάρτης των σημείων, όπου θα μπορεί ο χρήστης να παραλάβει και να επανατοποθετήσει το ποδήλατο.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων, στη μελέτη επισημαίνεται ότι θα επιλεγεί ειδικός χρωματισμός που θα τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ θα φέρουν και το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]