Δ.Θεσσαλονίκης: Απομακρύνεται η υποψηφιότητα Τζήκα -Πλησιάζει η Νοτοπούλου

Αρνητική φαίνεται ότι θα είναι η απάντηση που πρόκειται να δώσει τα επόμενα 24ωρα στο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην, αρνητική αυτή απόφαση του κ. Τζήκα, που ήταν εξαρχής επιφυλακτικός λόγω του «τραχανά» που έχει απλωμένο τόσο στην ΔΕΘ όσο και στην Τεχνόπολη της Θεσσαλονίκης, όπου είναι επίσης πρόεδρος, μέτρησε πολύ το γεγονός ότι , σύμφωνα με το άρθρο 11 του «Κλεισθένη» μεταξύ αυτών οι οποίοι έχουν ασυμβίβαστο για υποψηφιότητα σε δήμο, είναι και οι πρόεδροι δημοσίων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τον πρόεδρο της ΔΕΘ. Πάντως, στο Μαξίμου, δεν φαίνεται να τους προβληματίζει κάτι τέτοιο, καθώς τον Απρίλιο του 2014, μετά από σύγκρουση των δύο κυβερνητικών εταίρων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε ειδική τροπολογία προκειμένου να μπορεί ο Γιάννης Μπουτάρης να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου 2014. Το ίδιο είχε γίνει και δύο χρόνια πριν όταν δύο ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές, στις 9 Απριλίου του 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε ψηφίσει τροπολογία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον Απόστολο Τζιτζικώστα που ήταν τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης μετά την έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη θέση του.

Παρόλ’ αυτά τα επιχειρήματα, τουλάχιστον επί του παρόντος, ο κ. Τζήκας δεν φαίνεται να πείθεται, με αποτέλεσμα, στο Μαξίμου να προσανατολίζονται στην υποψηφιότητα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία αρχικά προοριζόταν για υποψήφια βουλευτής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΤΖΗΚΑΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!