Δ. Θεσ/νίκης: Το Μάιο η τοποθέτηση μνημείου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να τοποθετηθεί σε χώρο πρασίνου, κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη, το μνημείο των δύο Αγίων, που κατασκευάστηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία της Αγίας Πετρούπολης Γιώργο Σαουλίδη.

Το 2013 έχει ανακηρυχτεί έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τιμώντας την ιεραποστολική δράση των δύο Αγίων, προγραμματίζει, στα τέλη της άνοιξης, την τοποθέτηση του συγκεκριμένου γλυπτού.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει συναινέσει για τη δωρεά της Ελληνικής Κοινότητας της Αγίας Πετρούπολης και την τοποθέτηση του μνημείου, στο πλαίσιο των εορτασμών συμπλήρωσης 1150 χρόνων από την έναρξη του ιεραποστολικού έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Υπενθυμίζεται πως η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κεντρικός δήμος φιλοδοξεί να αναδείξει την πόλη σε σημείο συνάντησης των Σλάβων πιστών για τον εορτασμό τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΙΟΣ, ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΜΕΘΟΔΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]