Δ. Θεσ/νίκης: «Στα σκαριά» η δημιουργία γραφείου Αγιορείτικης Εστίας στην Αγία Πετρούπολη

Τη δημιουργία γραφείου της Αγιορείτικης Εστίας στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κέντρο προσέλκυσης επισκεπτών για τους βορειοελλαδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς, συζήτησε με τις αρχές της ρωσικής πόλης ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τον χαιρετισμό του στο κεντρικό συνέδριο της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε, πάντως, σε λεπτομέρειες για το αποτέλεσμα των συζητήσεων, ούτε -εφόσον αυτές τελεσφόρησαν- για το χρονοδιάγραμμα της ίδρυσης του γραφείου στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ.Μπουτάρης υπενθύμισε ακόμη ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Βέροιας για την προβολή της διαδρομής προσκυνηματικού τουρισμού, που ακολουθεί τα βήματα του Αγίου Παύλου στη Βόρεια Ελλάδα. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθούν μπροστά στον ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Θεσσαλονίκη, αγάλματα των δύο αγίων, που προέρχονται από δωρεά, ενώ υπενθύμισε ότι στην ίδια την πόλη και τη γεωγραφική γειτονιά της (Πχ, ‘Αγιον ‘Ορος) υπάρχουν πάνω από 15 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!