Δ. Θεσ/νίκης: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα της Ροτόντας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Δ. Θεσ/νίκης: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα της Ροτόντας

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός με τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ., Δημοτικής Αστυνομίας και ΔΥΟ, ο οποίος θα απομακρύνει από τη Ροτόντα τα περιθωριακά στοιχεία, ώστε να έχουν αποτέλεσμα άλλες δράσεις του δήμου (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.). τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, απαντώντας στη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ενώ η αντιδήμαρχος Κ. Γούλα προανήγγειλε ότι επίκειται συνάντηση με την αστυνομία ώστε να βρεθούν λύσεις για το πρόβλημα.

Από την πλευρά του οι κάτοικοι τόνισαν ότι η περιοχή του μνημείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο της UNESCO κινδυνεύει με «γκετοποίηση», λόγω της αύξησης των φαινομένων εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, παραεμπόριο, κ.α.), βίας, επαιτείας και αστικής υποβάθμισης.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!