Δ. Θεσ/νίκης: «Συμμόρφωση» για ΤΑΠ, τέλη μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου

Να εφαρμόσει το νόμο σε σχέση με την αλλαγή λανθασμένων τετραγωνικών σε διαμέρισμα αναγκάσθηκε μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος, παρότι ο ν. 2130/1993, προβλέπει ότι το ΤΑΠ επιβάλλεται κατόπιν δήλωσης που υποβάλλεται στον οικείο δήμο, από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που, επιπλέον, προσκόμισε την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της προηγούμενης ιδιοκτήτριας καθώς τα τετραγωνικά που αναφέρονταν στο συμβόλαιο αγορά ήταν λάθος, βεβαίωση μηχανικού, έγγραφο της αρμόδιας Πολεοδομίας, κάτοψη του διαμερίσματός της και πίνακα ποσοστών και εμβαδόν της οικοδομής, αρχικά αρνήθηκε να τ’ αλλάξει,  ώστε να χρεώνονται ορθά το ΤΑΠ, ο δημοτικός φόρος και τα δημοτικά τέλη.

Ωστόσο, ο δήμος υποστήριξε ότι λόγω του ότι σημαντικός αριθμός υπευθύνων δηλώσεων πολιτών στο δήμο αποδείχθηκαν ανακριβείς, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ορίσθηκε ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή κάτοψη, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση «θα διορθώσει το εμβαδόν μετά την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, με την οποία θα αναγνωριζόταν η ακυρότητα τού επίδικου συμβολαίου».

Μετά όμως από νέα παρέμβαση του Συνηγόρου μείωσε τα τετραγωνικά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, αναγνωρίζοντας την υπέρτατη ισχύ του νόμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!