Δ. Θεσ/νίκης-πάρκινγκ: Καταγγελία για ευνοϊκή μεταχείριση Μπόμπολα

«Η πολυδιαφημισμένη συμφωνία για τη μείωση των τιμών στα πάρκινγκ της πόλης, με βάση την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μειώσει τα δημοτικά τέλη με αντάλλαγμα μηνιαία στάθμευση 75 ευρώ για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης, αφορά ουσιαστικά ένα και μοναδικό πάρκινγκ και έγινε με διαδικασία εξαιρετικά αμφίβολης νομιμότητας. Το ιδιοκτησίας του ομίλου Μπόμπολα, Central Parking που βρίσκεται στην ΧΑΝΘ, η πληρότητα του οποίου είναι, όπως έγινε γνωστό χθες στο δημοτικό συμβούλιο,είναι εξαιρετικά χαμηλή». Αυτό καταγγέλλει με δήλωσή του ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στο δημοτικό συμβούλιου Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, ο οποίος και συμπληρώνει:

«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συζήτησε σχεδόν αποκλειστικά με αυτό το πάρκινγκ. Ο ισχυρισμός ότι απευθύνθηκε πρόσκληση από βήματος δημοτικού συμβουλίου προς όλα τα πάρκινγκ είναι παραπλανητικός. Πρόσκληση χωρίς ραντεβού δεν γίνεται. Αν θέλει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ να προχωρήσει αυτοβούλως σε  μείωση τιμών, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, έχει κάθε δυνατότητα να το κάνει. Άλλωστε ο ΑΚΤΩΡ είναι μία μεγάλη εταιρεία και μπορεί να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία χωρίς ανταλλάγματα από το δήμο».

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να οργανώσει μία συνολική παρέμβαση για τη μείωση των τιμώνστάθμευσης, για το σύνολο των πάρκινγκ της πόλης. Προς όφελος των δημοτών. Και τα οποία ανταλλάγματα θα πρέπει να προσφερθούν στο σύνολο των πάρκινγκ της πόλης. Με παράλληλη αυστηρή αστυνόμευση για την πάταξη της αυθαιρεσίας που κυριαρχεί στον κλάδο», καταλήγει στη δήλωσή του ο Χρήστος Μάτης.

 

Διαβάστε επίσης:
Θεσ/νίκη: Ρουσφέτια Μπουτάρη και υψηλές αμοιβές καταγγέλει ο Μάτης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!