Δ. Θεσ/νίκης: Νέα μεταμεσονύχτια επιχείρηση για τα τραπεζοκαθίσματα

Με νέους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε μπαράκια και καφετέριες στην οδό Βαλαωρίτου συνέχισε τις μεταμεσονύκτιες επιχειρήσεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.

Συγκεκριμένα, ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε τέσσερα διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε τρεις επιβαρημένες περιοχές του κέντρου της πόλης, στην οδό Βαλαωρίτου και  στους άξονες των οδών Βενιζέλου-Ίωνος Δραγούμη, Μητροπόλεως-Καρόλου Ντηλ, Λεωφ.  Νίκης και Π. Μελά.

Η αιφνιδιαστική έφοδος για τον έλεγχο τραπεζοκαθισμάτων ήταν η ένατη που διενεργήθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού. Επανεξετάστηκαν καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εξορμήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.

Σε όλες τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα (τραπέζια, καρέκλες, σκαμπό και σταντ) στην οδό Βαλαωρίτου που διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν εκτός του χώρου που ορίζει η σχετική άδεια του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εκφράζοντας τις θέσεις έχει επανειλημμένα ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα και να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού (πεζούς, ΑμεΑ, γονείς με παιδάκια στα καρότσια κλπ) από τους κοινόχρηστους χώρους.

«Η Δημοτική Αρχή θα βάλει τέλος σε τέτοιου είδους νοοτροπίες και πρακτικές. Οι ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται  η ελεύθερη χρήση-προσπέλαση των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι κατασχέσεις των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων θα συνεχιστούν προκείμενου να επικρατήσει η ευταξία και η ευνομία στην πόλη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!