Δ. Θεσ/νίκης: Μένω, δεν παραιτήθηκα, λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Για… καπνό χωρίς φωτιά κάνει ουσιαστικά λόγο ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του.

Φήμες που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουνίου, όταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αρκετές (και ουσιαστικές) αρμοδιότητες των δύο αυτών τομέων εκχωρούνταν στο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Παππά, και φήμες που φούντωσαν χθες -τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία όσο και με αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης-, με αφορμή συζητήσεις που «έλεγαν» για ανάληψη της κρίσιμης αντιδημαρχίας από τον ίδιο το δήμαρχο.

Η αλήθεια είναι πως ο Στάθης Αβραμίδης βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς επτά μήνες κατά την επτάμηνη θητεία του ως αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας η κατάσταση στην πόλη με τα σκουπίδια είναι αρνητική, με αποτέλεσμα αυτό να έχει και άμεσο αρνητικό αντίκτυπο και στην εικόνα της αποτελεσματικότητας της διοίκησης Μπουτάρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Στάθης Αβραμίδης «τα άκουσε» από το δήμαρχο (και όχι μόνο) για το γεγονός ότι καθυστερούν χαρακτηριστικά διαδικασίες που θα επέτρεπαν αφενός να προχωρήσει η πολύ σημαντική ιστορία της ανακύκλωσης και αφετέρου να γίνει επιτέλους η προμήθεια ανταλλακτικών που θα επέτρεπαν τη λειτουργία περισσότερων απορριμματοφόρων (από τα 25 που λειτουργούν σήμερα).

Πολλοί -μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας– θυμίζουν άλλωστε την υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης, από τον Ιανουάριο ακόμη, ότι το καλοκαίρι η πόλη θα έχει καθαρίσει.

Με πληροφορίες από τον «Αγγελιοφόρο»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!