Δ. Θεσ/νίκης: Αποξήλωση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απομάκρυνση – αποξήλωση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων. Στόχος η απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου και η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο και άλλα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα μετά την αποξήλωση δύο περιπτέρων, σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στις οδούς Ολύμπου 75 και Αυρηλιανής 10, αύριο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8.30 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, θα πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση αποξήλωσης περιπτέρου στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 34-36.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιχείρησης απελευθέρωσης ζωτικού κοινόχρηστου χώρου για τους δημότες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν στην αποξήλωση και άλλων έξι περιπτέρων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η κατάργηση των θέσεών τους αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών. Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης θα προχωρήσει στην επιθεώρηση των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου προσπέλασης από την οδό Μαρία Κάλλας προς το Μέγαρο Μουσικής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!