Δ. Θέρμης: «Θετικός» στη δημιουργία πάρκου αναψυχής από τον Ιβάν Σαββίδη

Για το σχέδιο που αφορά τη δημιουργία «πολύ μεγάλου χώρου αναψυχής, με χώρους διαδρομών, γήπεδα και παιδικές χαρές» σε έκταση 500 στρεμμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης (στην περιοχή των «Λουτρών»), μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δηλώνοντας «ενθουσιασμένος» με τη συγκεκριμένη προοπτική.

«Θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο, (θα είναι) συνδυασμός λουτρών με ένα πάρκο νερού και αναψυχής» ανέφερε ο κ.Παπαδόπουλος για να προσθέσει πως «το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, (που) θα βρει έναν τρόπο για να παραχωρήσει την έκταση αυτή».

Η παρουσίαση για το σχέδιο της δημιουργίας του συγκεκριμένου χώρου στα Λουτρά της Θέρμης έγινε από τον Όμιλο του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ο χώρος είναι μεν στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης, αλλά τα Λουτρά ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η περιοχή αξιοποιήθηκε επί Βυζαντίου και επί τουρκοκρατίας και είναι «πευκόφυτη στο 85%» διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ευκαιρία για επενδύσεις, οικονομική δραστηριότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας «βλέπει» ο δήμος Θέρμης

«Όλη η πόλη θα έρχεται εκεί, είναι πάρα πολύ κοντά, 15 λεπτά από την πόλη» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος και υπενθύμισε πως «στην έκταση υπάρχουν και μονάδες που μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα έρθουν για τα Λουτρά». Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως, διαδικαστικά, το έργο μπορεί να εκτελεστεί σε μικρούς χρόνους: «σε ό,τι μας αφορά, για τις αδειοδοτήσεις και την πολεοδομία, αλλά και μετά τις αδειοδοτήσεις λειτουργίας, θα βοηθήσουμε, αυτό θα γίνει γρήγορα».

Η επένδυση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης, είναι της τάξης των 10-12 εκατ. ευρώ για το κατασκευαστικό κομμάτι και τη στιγμή που θα αποφασιστεί η δημιουργία του πάρκου από τους δήμους Θεσσαλονίκης και Θέρμης, η κατασκευή μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα: «σε δύο χρόνια θα είναι τελειωμένο», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος κάτι που «σημαίνει μια οικονομική δραστηριότητα. Η περιοχή, που σήμερα κινδυνεύει να πάρει φωτιά το καλοκαίρι, θα αναβαθμιστεί, θα γίνει πόλος έλξης, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» καταλήγει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!