Δ. Θερμαϊκού: Αίτημα στον πρωθυπουργό για ένταξη στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Να ενταχθούν και τα δημοτικά σχολεία της περιοχής στο πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων, ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, με παρέμβασή του στο  Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλε η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Το θέμα ανέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όταν ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος επισήμανε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αυτό που δημιουργήθηκε για την ανακούφιση των οικογενειών περιοχών της Θεσσαλονίκης οι οποίες επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ο δήμος Θερμαϊκού. Τη στιγμή μάλιστα που αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, έχουν εντάξει τον Θερμαϊκό στους 17 δήμους της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας.

«Θα πρέπει άμεσα να γίνει διάβημα στο πρωθυπουργικό γραφείο, εδώ στη Θεσσαλονίκη και εάν είναι δυνατό και στον ίδιο τον πρωθυπουργό για να κάνει αποδεκτό το αίτημά μας αυτό», είχε αναφέρει διατυπώνοντας την πρόταση ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος προέβη και στη σχετική παρέμβαση για το ζήτημα προς την διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το πρόγραμμα, που είχε εξαγγείλει στις 14 Δεκεμβρίου εδώ στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με έξι δημάρχους, αφορούσε την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και συγκεκριμένα σε 30.000 μαθητές από 151 δημοτικά σχολεία της περιοχής. Και όπως είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας, το πρόγραμμα, που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017 και αφορά ένα κονδύλι  ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ «θα δώσει πραγματική στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας, της φτώχειας που είναι δυστυχώς διαδεδομένη μετά από πολλά χρόνια παρατεταμένης λιτότητας και υψηλών δεικτών ανεργίας που μας κληρονόμησαν οι κυβερνήσεις της καταστροφικής πενταετίας 2010 – 2015».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!