Δ. Θάσου: Καλούν το Δήμαρχο να δεσμευτεί για καταβολή 13ου-14ου μισθού στους συμβασιούχους

Να δεσμευτεί πως θα δεχτεί χωρίς καμία ένσταση τη δικαστική απόφαση με την οποία ο δήμος θα καταβάλει τον 13ο και 14ο μισθό στους συμβασιούχους εργαζόμενους, καλεί το δήμαρχο Θάσου η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο κείμενό της που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει πως «η μετεξέλιξη των δήμων από τοπική αυτοδιοίκηση σε τοπικό κράτος έχει καταστήσει τις νέες μορφές «ευέλικτης» και ανασφαλούς εργασίας ως καθεστώς στους δήμους. Με αυτόν τον τρόπο οι ΙΔΟΧ, η κοινωφελής εργασία, η εργασία με «μπλοκάκι» έχουν μετατραπεί σε κανονικότητα. Η νέα κατάσταση στους δήμους μαζί με την επίφαση της οικονομικής κρίσης έχει φέρει την κατάργηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων. Οι συμβασιούχοι σε όλη τη χώρα δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα, στο καθεστώς ομηρίας που δημιουργήθηκε. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το καθεστώς των συμβασιούχων, οι οποίοι ενώ έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ιδιωτικών υπαλλήλων, τους είχαν καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό. Με μια τέτοια δικαστική απόφαση ο Δήμος Θάσου καλείται να καταβάλει τον 13ο και 14ο μισθό».

Έτσι, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί «τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί ότι θα δεχτεί χωρίς καμία ένσταση αυτήν τη δικαστική απόφαση. Ακόμα και στην περίπτωση που η ένσταση είναι υποχρεωτική από τον νόμο, καλούμε τον δήμαρχο να αρνηθεί να παραστεί ο δήμος σε ένα τέτοιο δικαστήριο, δείχνοντας την ελάχιστη στήριξη στους εργαζόμενους του δήμου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΘΑΣΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]