Δ.Σερβιών-Βελβεντού: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ -Καταψηφίστηκε αύξηση δημοτικών τελών - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Δ.Σερβιών-Βελβεντού: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ -Καταψηφίστηκε αύξηση δημοτικών τελών

Σε μία πολύ κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, ίσως δυσκολότερη από εκείνη της περιόδου που αδυνατούσε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, πριν από ένα έτος. Αυτή τη φορά η δημοτική Αρχή βρίσκεται με το “πιστόλι στον κρόταφο”, καθώς η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει την διακοπή ρεύματος, αλλά ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, με τις οποίες θα πλήρωνε τις οφειλές του ρεύματος, όπως τουλάχιστον ευελπιστούσε.

Αντιθέτως, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία τις ανατιμήσεις που εισηγήθηκε η δημοτική Αρχή, σε μια συνεδρίαση που το κλίμα ήταν «πολεμικό» και χαρακτηρίστηκε από ακραίες εκφράσεις εκατέρωθεν. Βεβαίως, ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος δεν είχε απέναντί του μόνο την  αντιπολίτευση, αλλά δέχτηκε τα πυρά και της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, όπως τότε με τον προϋπολογισμό. «Αρνητική στάση σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα», τιτλοφορείται το επίσημο δελτίο Τύπου του δήμου Σερβίων – Βελβεντού», το οποίο σημειώνει: «Στην αρνητική στάση δημοτικών συμβούλων σχετικά με την καταψήφιση της πρότασης για αύξηση των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοσματόπουλος ενδεικτικό αυτής της στάσης είναι η άρνηση να συζητηθεί και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μειωμένα ποσοστά αυξήσεων σε σχέση με την αρχική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής». Και αν το επίσημο δελτίο Τύπου, ήταν «κομψά» διατυπωμένο, δεν ήταν καθόλου «κομψά» τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Φαρμακερά βέλη δέχτηκε ο δήμαρχος από τον ίδιο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: «Έχεις γίνει, κ. δήμαρχε, επικίνδυνος πολίτης για το δήμο. Πάρ’ το χαμπάρι!», ήταν η φράση του Σταύρου Παπαδόπουλου, ανταποδίδοντας την επίθεση που είχε δεχτεί λίγο νωρίτερα από τον Α. Κοσματόπουλο.

Ιδιαιτέρως σκληρός ήταν και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, Φώτης Ζυγούρης, ο οποίος τόνισε: «Αποτύχατε να διοικήσετε και συνεχίζετε να κινήστε σε λάθος δρόμο. Γι’ αυτό μείνατε μόνος σας.  Άντε ο Θόδωρος σου έμεινε, όμως κι αυτόν δεν τον βλέπω για πολύ. Θα είναι ντροπή, προσωπικά για μένα, η ΔΕΗ να κλείσει το ρεύμα». Απευθυνόμενος στους προαναφερόμενους, λίγο νωρίτερα, ο Α. Κοσματόπουλος, είχε πει: «Zυγούρης – Παπαδόπουλος, με την “ομπρέλα” της Περιφέρειας, θέλουν να διώξουν τον δήμαρχο γιατί έρχονται θέματα για την Περιφέρεια, πολύ σοβαρά και θέλουν δικό τους δήμαρχο». Για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε: « Ο κ. Κωνσταντόπουλος φαίνεται έχει ξεφύγει τώρα τελευταία και δεν θέλω να τον κακοκαρδίσω, το βλέπω κι από ιατρική άποψη». Βεβαίως, υπάρχει μία σύγχυση για το ποιος έχει «ξεφύγει» στον δήμο Σερβίων – Βελβεντού, καθώς και ο Βασίλης Κωσνταντόπουλος, αναφερόμενος στον Α. Κοσματόπουλο, είπε: «Ο δήμαρχος έχει ξεφύγει».

Σύμφωνα με διαφωνούντες συμβούλους του συνδυασμού του δημάρχου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, «η πρόταση της δημοτικής Αρχής προέβλεπε αύξηση στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που κυμαίνεται από 102% μέχρι και 334%. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μίλτος Ζορμπάς πρότεινε μία λελογισμένη αύξηση τελών, χωρίς να γίνει δεκτή η πρότασή του. Έτσι, η πρόταση της δημοτικής Αρχής, που ήρθε σε ψηφοφορία, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης απορρίφθηκε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δημότες γλίτωσαν από τα υπέρογκα δημοτικά τέλη – αν και αδυνατούν να πληρώσουν και τα τρέχοντα – αλλά και ο δήμος δεν έχει να παρουσιάσει μία απόφαση στη ΔΕΗ, με την οποία θα την  πείσει ότι θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη του ή τουλάχιστον να μπει σε ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 1.200.000 ευρώ μέχρι τον Αύγουστο του 2017, ενώ αντίστοιχο είναι και το χρέος του δήμου στην ΔΙΑΔΥΜΑ.

πηγή: e-ptolemeos.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!