δ-σερρών-πρεσβευτής-της-τοπικής-γαστρ-801377
ΔΗΜΟΙ | 17.07.2020 | 14:04

Δ. Σερρών: Πρεσβευτής της τοπικής γαστρονομίας ο Ηλίας Μαμαλάκης

Σε δράσεις ανάδειξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας και των σερραϊκών προϊόντων προχωρά ο Δήμος Σερρών με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση παραγωγών και επιχειρηματιών και την αύξηση της εξωστρέφειας. Η έναρξη των δράσεων του Δήμου έγινε με την επίσκεψη του γνωστού σεφ Ηλία Μαμαλάκη στις Σέρρες και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

«Η σερραϊκή γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. Η εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται μέσω μορφών τουριστικής ανάπτυξης όπως ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν βασικές μας στοχεύσεις. Ο Ηλίας Μαμαλάκης θα αποτελέσει έναν από τους πρεσβευτές γεύσης και γαστρονομίας του τόπου μας!», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Από την πλευρά του ο κ.Μαμαλάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με το σχέδιο που θα καταρτιστεί από κοινού με τον Δήμο για την προώθηση των τοπικών προϊόντων οι Σέρρες μπορούν να εξελιχθούν σε έναν σημαντικό προορισμό γαστρονομικού τουρισμού.

Το τριήμερο ταξίδι του κ.Μαμαλάκη στην σερραϊκή παραδοσιακή γαστρονομία, που ολοκληρώθηκε χθες, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και γεύσεων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει πρόσωπα, που μπορούν να αποτελέσουν πρεσβευτές της σερραϊκής γαστρονομίας και πολύτιμους συμμάχους στη μάχη για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Το πρόγραμμα προώθησης και προβολής των σερραϊκών γεύσεων θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη πραγματοποιούνται σχετικές επαφές. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος Σερρών επιδιώκει τη συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες, τους παραγωγικούς φορείς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Σερρών βρίσκεται σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση και προώθηση μίας σειράς σερραϊκών προϊόντων.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ.Μαμαλάκης είχε την ευκαιρία να γευτεί σερραϊκά εδέσματα, να γνωρίσει προϊόντα και να συζητήσει με παραγωγούς και εκπροσώπους φορέων σε δείπνο εργασίας στην Ακρόπολη των Σερρών. Επίσης, συνοδευόμενος από τον  Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Ιωάννη Γάτσιο και την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου. Χθες, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην περιοχή με ξενάγηση στη λίμνη Κερκίνη και το οχυρό Ρούπελ.