δ-σερρών-η-αντιπολίτευση-καταγγέλλει-826898
ΔΗΜΟΙ | 23.12.2021 | 10:21

Δ. Σερρών: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει σπατάλες -Τι απαντά η δημοτική Αρχή

Ανέβηκε το πολιτικό αυτοδιοικητικό  θερμόμετρο στο Δήμο Σερρών  στο πρόσφατο Δ.Σ. με αφορμή τη συζήτηση και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει η δημοτική αρχή για το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων  της Πολιτείας των Ευχών που είναι σε εξέλιξη.

Η δημοτική αρχή δέχθηκε ερωτήματα και τις ασκήθηκε κριτική για τις δαπάνες που έγιναν , τις συμβάσεις που υπέγραψε αλλά και το εξοπλισμό που προμηθεύτηκε.

«Χωρίς αισθητική  με υπερβολή και σπατάλη οι εκδηλώσεις» λέει ο Στ. Φωτιάδης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Φωτιάδης αξιολόγησε ότι γίνεται σπατάλη , έθεσε ερωτήματα αν αξιοποιήθηκε επαρκώς ο εξοπλισμός  των προηγουμένων ετών ( επι προηγούμενης αλλά και σημερινής δημοτικής αρχής) όπου τα ποσά που δαπανήθηκαν  δεν ήταν ευκαταφρόνητα.

Ο Στ. Φωτιάδης εξέφρασε ενστάσεις ως προς την αισθητική και είπε ότι η υπερβολή  πάντα ενοχλεί το δημόσιο αίσθημα.

Προσδιόρισε δε ως υπερβολή την στόχευση που μπορούν να έχουν οι εκδηλώσεις  κάτω από το πρίσμα των συνθηκών που βιώνουμε( πανδημία) αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει ο συνωστισμός στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σημεία των  δράσεων που αναπτύσσονται.

 «Ακριβό το Καρουζέλ -Να απαντηθεί σε ποια θα γίνει η έκπτωση» λέει  ο Ηλ. Γκότσης

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλίας Γκότσης αρχικά εστίασε την κριτική στο υψηλό κόμιστρο της τιμής του εισιτηρίου στο Καρουζέλ . Εισέπραξε παράπονα από τους δημότες για το κόστος του κόμιστρου( είναι 3 ευρώ) και σημείωσε ότι θα έπρεπε να είναι ένα ευρώ με δεδομένο ότι το ρεύμα της εγκατάστασης θα πληρωθεί από τον Δήμο και ο ανάδοχος θα πληρώσει ως ενοίκιο 300 ευρώ για 20 ημέρες σύμφωνα με την απόφαση 252/2020 του Δ.Σ. της κανονιστικής της ΚΕΔΗΣ για την Χριστουγεννιάτικη αγορά της Πολιτείας των Ευχών.

Αναφέρθηκε  στην κανονιστική απόφαση της ΚΕΔΗΣ που πέρασε από το Δ.Σ. Σερρών όπου σύμφωνα με το άρθρο  8 οι εγκαταστάσεις ηλεκτροδοτούνται και υδροδοτούνται με ευθύνη του Δήμου πλήν των ηλεκτρονικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών Λουνά Πάρκ και Παγοδρομίου απαιτείται υψηλής ισχύος  ρεύμα και την  ηλεκτροδότηση των προσωρινών ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων  τις επωμίζεται  ο ανάδοχος.

Άσκησε επίσης κριτική για το κόστος της δαπάνης για τον αρκούδο και την Φάτνη. Το κόστος που αναρτήθηκε στη Διαύγεια( 60 χιλιάδες ευρώ) σε σχέση με αυτό που ανακοίνωσε την ίδια μέρα  η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ( 25 χιλιάδες ευρώ)  δεν συμπίπτουν  σημείωσε ο Ηλίας Γκότσης.

Ο δήμαρχος Σερρών  Αλ. Χρυσάφης απάντησε  ότι  έγινε  έκπτωση από τον εργολάβο  και θα γίνει τροποποίηση από την ΚΕΔΗΣ . Επ αυτού ο Ηλίας Γκότσης  ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση και  απαντηθεί γραπτώς σε ποια αντικείμενα θα γίνει έκπτωση.

“Κριτική για την σύμβαση, τα ακριβά εισιτήρια και τον αποκλεισμό ενημέρωσης” απο την Αρ. Παπαφωτίου

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου  κατέθεσε τρείς ερωτήσεις  για επίκαιρα θέματα: Ειδικότερα  για την σύμβαση προμήθειας και το κόστος των χριστουγεννιάτικων (αρκούδος και φάτνη) , για τα ακριβά εισιτήρια στο Καρουζέλ, το  παγοδρόμιο και το Λούνα Πάρκ .

Τέλος άσκησε κριτική και στηλίτευσε τον αποκλεισμό ενημέρωσης των επικεφαλής του Δ. Σ από όσα αποφασίζονται στην Οικονομική Επιτροπή, με την κατάργηση αποστολής των εισηγήσεων.

Απαντήσεις από την δημοτική αρχή

Συνολικά επι των τοποθετήσεων και της κριτικής που ασκήθηκε  ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποστήριξε  ότι  τα είδη και ο εξοπλισμός που αγοράστηκε  είναι μία επένδυση διαρκείας 5-7 ετών  με μία καλή συντήρηση.

Τέλος είπε  ότι γίνεται πολύ σπέκουλα για το θέμα της δαπάνης για την Πολιτεία των Ευχών που αδικεί την δημοτική αρχή.

πηγή: sertharros.gr