Δ. Σαρωνικού: Ζητεί να κηρυχθεί πυρόπληκτος δήμος - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Δ. Σαρωνικού: Ζητεί να κηρυχθεί πυρόπληκτος δήμος

Την ανακήρυξη του Δήμου Σαρωνικού ως πυρόπληκτου ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια. Πέραν αυτού, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης;

  • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να συσταθούν επιτροπές καταγραφής των ζημίων σχετικά με τα κτίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία.
  • Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, να γίνει καταγραφή των ζημίων και να εκπονηθεί πρόγραμμα αποκατάστασης (αντιπλημμυρική προστασία, αναδασώσεις, καθαρισμός ρεμάτων, μέτρα πρόληψης κ.λπ.)
  • Να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια προς τους πληγέντες.
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, έτσι όπως τέθηκαν από τον πρόεδρο της Γεώργιο Λάμπρου, ήτοι να ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν σχετικά με τις μεγάλες καταναλώσεις του νερού σε σχέση με την πυρκαγιά του τρέχοντος τετραμήνου τόσο από το δήμο όσο και από την ΕΥΔΑΠ.
  • Να διατεθεί άμεσα ποσό για την αποκατάσταση των κρουνών που έπαθαν βλάβες, καθώς και να διατεθεί από το δήμο ένα επιπλέον μηχάνημα και δύο φορτηγά για την αποκομιδή των κλαδιών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Για τα κονδύλια της πυρασφάλειας, τα οποία έφτασαν στους δήμους και τους περιβαλλοντικούς συνδέσμους μετά τις… πυρκαγιές, εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!