Δ.Σαρωνικού: Σύσκεψη για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Ευρεία σύσκεψη ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. ΠέτροΦιλίππου, τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νάσο Αναγνωστόπουλο, τους Αντιδημάρχους Σαρωνικού κ.κ. Σάββα Γκέραλη και Ηλία Μουκοβάλα, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α κ. Γιάννη Ασπρουλάκη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Βολάκο και τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Καραγιώργο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 στο Δήμο Σαρωνικού.

Σο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε η πορεία των υπό ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ και πόρων της περιφέρειας έργων για τον Δήμο Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις ολοκληρωμένες μελέτες, οι οποίες έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και αφορούν σημαντικά και απαραίτητα έργα υποδομών. Ενδεικτικά ο Δήμος έχει εκπονήσει μελέτες για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αναβάθμισης και συντήρησης σχολικών μονάδων, έργα επισκευής και συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου καθώς επίσης αναπλάσεις και συντηρήσεις παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων κα. Επιπροσθέτως, συζητήθηκε αρκετά διεξοδικά το πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης, το οποίο χρήζει άμεσης λύσης.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης επεσήμανε την ιδιαίτερα καλή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση, στην οποία υπήρξε σύγκλιση απόψεων.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφέρεια πραγματοποιεί συναντήσεις με όλους τους Δήμους χωρικής της αρμοδιότητας προκειμένου να ιεραρχήσει και να αξιολογήσει τις ανάγκες, αλλά και τα έργα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες προχωρώντας στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού για το 2015.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!