Δ. Σαρωνικού: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί, για την υποστελέχωση του Κένττρου Υγείας Σαρωνικού αποφάσισαν ο Δήμος Σαρωνικού και η Συντονιστική Επιτροπή

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα παραδοθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ζητείται:

1.       Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. με 2 Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους και

1 Παιδίατρο.

2.       Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες απόσπασης στις δύο περιπτώσεις (Κ.Υ. Λυγουριού και Περιφερειακό Ιατρείο Δόμβραινας) στις οποίες οι αντίστοιχοι ιατροί επιθυμούν να μετακινηθούν στο Κ.Υ. Καλυβίων.

3.       Να  προχωρήσουν οι διορισμοί των ιατρών που έχουν κριθεί (1 Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής, 1 Επιμελητή Β’ Ακτινοδιαγνωστικής και 1 Επιμελητή Β’ Βιοπαθολογίας).

4.       Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Να σημειωθεί ότι το παρότι  το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού με περίπου 45.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φτάνουν τις 70-80.000 κατά τους θερινούς μήνες από τις 17 θέσεις γιατρών που προβλέπονταν αρχικά σήμερα υπηρετούν Υγείας μόνο 3 μόνιμοι γιατροί.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!