Δευτέρα
25
Σεπτέμβριος
Back

Δ. Σαρωνικού: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δηλητηριάση νηπίων από ποντικοφάρμακο

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών προκάλεσε το περιστατικό στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας με οκτώ νήπια που κατάπιαν ποντικοφάρμακο!

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό της Παλαιάς Φωκαίας, ο οποίος βρίσκεται υπό την εποπτεία του Δήμου Σαρωνικού.

Οκτώ παιδάκια είτε άνοιξαν ένα συρτάρι και βρήκαν τις γνωστές μπάλες-ποντικοπαγίδες, είτε τις βρήκαν στον κήπο και τις θεώρησαν παιχνίδι. Αφού έπαιξαν με το ποντικοφάρμακο, κάποια από τα παιδιά έβαλαν τα χέρια τους στο στόμα τους με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν.

Εσπευσμένα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υπεβλήθησαν σε πλύσεις στομάχου.

Δήμος Σαρωνικού: Εσκεμμένη η καταστροφή της ποντικοπαγίδας!

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη παγίδα βρίσκεται στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια, εντάσσεται στο πρόγραμμα απολύμανσης και μυοκτονίας που οφείλει το σχολείο να εφαρμόζει, είναι πιστοποιημένη και σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και μέχρι την εσκεμμένη καταστροφή της δεν είχε προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα»!

 Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Σαρωνικού είναι το εξής:

Σχετικά με το συμβάν στο Νηπιαγωγείο της Παλαιάς Φώκαιας, που προκάλεσε εύλογη ανησυχία, αλλά και αδικαιολόγητη –εάν όχι σκόπιμη- παραπληροφόρηση, νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους δημότες για τα πραγματικά γεγονότα προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Καταρχήν το περιστατικό έλαβε χώρα στο Νηπιαγωγείο της Παλαιάς Φώκαιας και όχι στον Παιδικό Σταθμό, ανακρίβεια που γράφτηκε σε διάφορα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το νηπιαγωγείο τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών, η μοναδική νηπιαγωγός που εργαζόταν, αντιλήφθηκε ότι στον χώρο που προαυλίζονταν τα έξι (6) παιδιά υπήρχε μια σπασμένη ποντικοπαγίδα. Η καταστροφή της παγίδας σύμφωνα με τη νηπιαγωγό συνέβη κατά την προηγούμενη νύχτα.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη παγίδα βρίσκεται στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια, εντάσσεται στο πρόγραμμα απολύμανσης και μυοκτονίας που οφείλει το σχολείο να εφαρμόζει, είναι πιστοποιημένη και σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και μέχρι την εσκεμμένη καταστροφή της δεν είχε προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η νηπιαγωγός αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός ενημέρωσε τους γονείς, οι οποίοι για καθαρά προληπτικούς λόγους, οδήγησαν τα παιδιά στο νοσοκομείο Αγία Σοφία για να υποβληθούν στις αναγκαίες εξετάσεις και στην προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Σήμερα τρία (3) από τα πέντε (5) παιδιά έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους. Τα άλλα δύο αναμένεται να επιστρέψουν αύριο. Να σημειώσουμε ότι το έκτο παιδί που προαυλιζόταν και με ευθύνη των γονέων δεν εισήχθη στο νοσοκομείο, είναι και αυτό απολύτως υγιές και σήμερα παρακολούθησε κανονικά το μάθημά του.

Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται κανείς να εκμεταλλεύεται απρόβλεπτα περιστατικά, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη και δυσφημίζοντας την περιοχή μας.

Ο Δήμος μας, παρά τις τραγικές περικοπές που έχουν γίνει στην Τ.Α, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο αγαθό τη δημόσια υγεία, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και λαμβάνει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα για την απόλυτη προστασία της.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!