Δ. Σάμου: Προχώρησε στην απόλυση 49 συμβασιούχων

Σε απολύσεις 49 συμβασιούχων προχώρησε, σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων των εργαζόμενων, ο δήμαρχος Σάμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου την Παρασκευή 28 Ιουλίου, σε σύνολο 65 συμβασιούχων παρέμειναν μόνον οι 16.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Ιουνίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων, και σχεδόν έα μήνα μετά απολύονται με ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου και με το αιτιολογικό της έλλειψης χρημάτων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί μιας και με τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ δίνεται η δυνατότητα σε όσους δήμους δεν μπορούν να καλύψουν την μισθοδοσία των συμβασιούχων από τα ανταποδοτικά μπορούν να ενεργοποιήσουν άλλους κωδικούς από τον προϋπολογισμό τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ, 49 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!