Δ.Σ. Τρίπολης: «Λουκέτο» για το καπέλο-εποπτεία από Παρατηρητήριο ΟΤΑ

Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης… διεκόπη, μετά τη σχετική πρόταση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Σαββάκη, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πρόβλεψη του «μνημονίου 3» για την σύσταση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των δήμων και των νομικών τους προσώπων που εντάσσονται στο μητρώο των φορέων γενικής κυβέρνησης.

Οι διοικήσεις των δήμων είναι αιρετές, εκλέγονται άμεσα από τους πολίτες και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το «καπέλο» που επιχειρεί να τους φορέσει κυβέρνηση και τρόικα, είπε σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια της «συνεδρίασης» του Σώματος ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα, έκανε λόγο «για προκλητική χειραγώγηση που οδηγεί σε πλήρη οικονομική εξάρτηση των ΟΤΑ. Αποτελεί εντολή της τρόικας και με το μνημόνιο η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε ετεροδιοίκηση με κουμανταδόρους φορομπηχτικούς μηχανισμούς που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά».

 

Διαβάστε επίσης:
«Κόκκινοι» δήμοι: Ο… λογαριασμός στους δημότες

ΚΕΔΕ: ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΔΗΜΟΙ

Μεσοπρόθεσμο: Υπό Επιτροπεία οι«κόκκινοι» δήμοι

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!